Te 2007. godine ogroman skandal potresao je svet. Slavni pevač Boj Džordž optužen je da je zarobio Norvežanina Auduna Karlsena, vezao ga lisicama, a potom krvnički udarao lancem. Audun je tada radio kao muška prostitutka, a pre incidenta obojica su konzumirala kokain. Međutim, stvari su se brzo otrgle kontroli, a nakon batina, Norvežanin je jedva uspeo da se oslobodi i pobegne u vešu. 

Policija se veoma brzo pojavila ispred pevačevog stana, a na suđenju 2009. godine, Džordž je proglašen krivim i dobio kaznu od 15 meseci, koju je služio u zatvoru Pentonville.

Sudija Dejvid Radford iz londonskog suda u Snarsbruku prilikom izricanja kazne naveo je da je zarobljavanje bilo "sa predumišljajem, nemilosrdno i ponižavajuće". Pevač je kasnije progovorio o svemu. On je rekao da je sve bilo posledica zloupotrebe narkotika. Gostujući u jednoj emisiji, on je kroz suze ispričao da se kaje zbog svega, ali i da se nije izvinio Karlsenu, jer smatra da to ništa ne bi promenilo.

Boj Džordž odslužio je kaznu zatvora zbog nasilja.
Gavin Rodgers / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Sam sam sebe poslao u zatvor. Rekao sam policiji zašto sam to u radio. Imao sam psihotičnu epizodu. Bio sam zavisnik od droge, tako da ne mogu sada da objasnim šta je dovelo do toga. Ali, rekao sam istinu, kazao je on i dodao:

Mislim da se ništa ne bi promenio kada bih mu se izvinio. Oduvek sam mislio da je dostojanstvenije da ne pričam o tome. Droga je kriva za sve. Ništa od toga se ne bi desilo da nisam bio na drogama", rekao je tada.

Boj Džordž je priznao da je na heroin trošio 400 funti dnevno, a u zatvoru je uspeo da se skine sa narkotika. Navodno je tokom njegovog boravka iza rešetaka bilo angažovano dodatno obezbeđenje da bi pevač bio zaštićen, jer je strahovao da će ga drugi zatvorenici napasti jer je gej.

Međutim, 15 godina od spornog incidenta Audun Karlsen se ponovo oglasio, i za to je imao valjan razlog. Naime, kao što je poznato, Boj Džordž trenutno učestvuje u britanskom rijaliti formatu "f I'm A Celebrity... Get Me Out of Here!". Za ovo je plaćen vrtoglavih pola miliona funti, a nagađa se da će na konto učešća zaraditi još nekoliko miliona od sponzora. 

Audun koji danas ima 43 godine kaže da i dalje oseća posledice onoga što se desilo i smatra da "nasilnicima kao što je Boj Džordž nije mesto na ekranu. 

"Da sam žena, a on je uradio ono što je uradio, nikada mu ne bi bila data platforma. Štetno je što mu velike organizacije poput ITV-a daju taj prostor", rekao je on. Napominjemo da žene, kada je reč o nasilju odnosno kada odluče da kažu šta su doživele i to prijave, nikada nisu u nimalo drugačijem položaju od ostalih žrtava, što bi neko mogao da protumači iz ove izjave.

Karlsen je i dodao da je angažovanje Boja Džordža za pomenuti šouu, šalje pogrešnu poruku svim žrtvama nasilja i da nikako nije dobra odluka.

Predstavnik Boja Džordža rekao je da je pevač priznao krivicu tokom "psihotične epizode", kao i da je godinama trezan ali i da predstavlja stub društva, kao i zaslužuje drugu šansu, poput ostalih.

"Izvinio se javno pre mnogo godina i ponosni smo na njegovu rehabilitaciju", istakao je predstavnik na kraju.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!