Slavni muzičar Džeri Li Luis nedavno je preminuo u svojoj 87. godini, samo par dana nakon što su lažne vesti o njegovoj smrti preplavile mreže. Nažalost njegova blistava karijera ostala je senci skandala koji su mu ukaljali obraz, a iza talentovanog pijaniste krilo se lice monstruma koji je tokom života imao 7 žena, od čega je bio optužen za ubistvo dve, a na sve to bio je i u braku sa 13-godišnjom rođakom Mirom Gejl, danas Vilijams. 

Ona se za sve ove godine retko oglašavala, a sada je, nakon smrti nekadašnjeg supruga konačno otkrila detalje romanse koja je skandalizovala javnost. Naime, Mira je muzičaru bila treća žena, a on je u vreme kada su otpočeli romansu još bio u braku sa drugom suprugom Džejn Mičam. Za njihovu aferu se saznalo tokom njegove "tijumfalne" turneje po Engleskoj. 

Džeri Li luis preminuo je u 87. godini.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

"Britanski tabloidi su muzičara "raskomadali", a njegova karijera je završila u blatu", ispričala je Mira jednom prilikom. Međutim, celokupna situacija je samo dodatno ojačala njihovu vezu.

"To je bilo nešto što je obeležilo Džerija za celi život. Svake godine, svakih šest meseci, mislili smo da će to nestati, da će prestati da pričaju o tome, a jednostavno se nije dogodilo. Ali to je dovelo da Džeri i ja postanemo veoma bliski, i posle toga smo imali deset neverovatnih, divnih godina zajedno", ispričala je bivša supruga rokera od koje se razveo 1970. godine i sa kojom je dobio dvoje dece Stiva i Fibi. Međutim, Stiv se udavio u bazenu kada je imao samo dve ipo godine.

Inače, Mira je u više navrata hvalila brak sa Luisom, zbog čega je javnost smatrala da joj je isprao mozak, a tek se kasnije saznalo da im je odnos bio sve samo ne "med i mleko". Dan nakon njegove smrti Mira je prvi put istakla kakvu je štetu njihova veza nanela i njemu i njoj, kao i njegovoj karijeri i otkrila detalje romanse, kao i kako su reagovali njihovi najbliži. Kako je rekla, nekada se pita da li je sve bio samo san.

"Ali dogodilo se. Istina je da se sve to dogodilo meni", rekla je 78-godišnja američka spisateljica i bivša agentkinja za nekretnine za Times preko telefona iz svoje kuće u Atlanti.

Sve prekretnice, velike stvari u životu, dogodile su se u njenim tinejdžerskim godinama. Udala se sa 13 godina, postala majka sa 14 godina; izgubila prvorođeno dete sa 17 godina (njihov sin se utopio u bazenu), rodila drugo dete sa 19 godina.

"Da, bilo je burno kao tinejdžerki biti žena i majka, ali prolazeći kroz to, pronašla sam snagu. I gotovo ništa ne može da me izbaci iz cipela u ovom trenutku", kaže Vilijams.

U satima nakon što je Luis umro u 87. godini, čitulje rok legende preplavile su internet, a svaka je sadržala podsetnik da je Luisova zvezda pala jednako brzo kao što je isprva zasijala, nakon što se saznalo za njegov incestualni odnos. To se desilo nakon godinu dana od kako je njegov debi album sa velikim hitom "Great Balls of Fire" zauzeo drugo mesto na listi.

"Bila sam loša stvar u njegovom životu, tako su me ljudi doživljavali. Zbog našeg braka njegova karijera je propala", priseća se Mira.

"Radio stanice su prestale da puštaju Luisovu muziku. Njegova diskografska kuća Sun Records je prestala da ga promoviše i ponude za nastupe su nestale. Bilo je to mnogo za mladu devojku", ispričala je Vilijamsova i dodala da zabluda koja ju je tada pratila važi i danas.

"Zvali su me dečijom nevestom, ali ja sam bila odrasla osoba, a Džeri je bio taj koji je bio dete. Kada se osvrnem na to, kako se možete braniti kada imate 13 godina? Mislim, nema dovoljno dobrog izgovora da to ispravite", istakla je.

Vilijamsova je ipak preuzela svu odgovornost koja je dolazila sa njenom novom ulogom i kaže da se pobrinula za sve.

Kupila je kuću dok je Luis bio na putu, kao i automobil koji je želeo. Rekao joj je da pronađe crveni kadilak kabriolet, prisetila se Vilijams, i ona je to učinila.

"Naravno, tada nisam imala čak ni vozačku dozvolu. Sve sam radila i donosila sam sve odluke, čak sam i vodila finansije. Jednom sam otišla u banku sa velikom količinom novca da je položim i blagajnica mi je rekla: 'Miro, napolju sedi policajac u svom autu. Pa kad se spremiš, odvešću te kući", ispričala je Vilijamsova kako ju je službenica spasila da je policajac ne bi zaustavio, s obzirom da nije imala pravo na vozačku dozvolu u vreme. Kadilak je tog dana ostao na parkingu banke.

Vilijams je rekla da je droga nanela nepopravljivu štetu njenom braku. Pre nego što je Luis počeo da koristi drogu, rekla je, bio je glup, razigran i ljubazan. Par bi se "tukao" jastucima, zbijao šale i pravio glupe zvrčke, poput držanja za kvaku sa druge strane vrata kako bi sprečili jedno drugo da uđe. Kada su droge postale redovna pojava, Luis se promenio.

"Njegova ličnost je jednostavno postala zla. I gadna. Bio je kao potpuno druga osoba. Isključivo loš", otkrila je ona.

Vilijams i Luis su se razveli 1970. godine, a ona ga je nakon toga tužila za preljubu i zlostavljanje. Ali tokom godina su ostali u kontaktu preko svoje ćerke Fibi Alen Luis. Sin para, Stiv Alen Luis, udavio se kada je imao tri godine.

Vilijams se ponovo oženio nakon razvoda, ali je 18-mesečnu romansu opisao kao "apsolutni fijasko i glupost". Ona je u braku sa svojim sadašnjim suprugom Ričardom Vilijamsom već 39 godina. Par poseduje kompaniju za nekretnine u Atlanti, ali su se oboje povukli iz svakodnevnog posla i uživaju u životu.

Vilijamsova, prenosi LA Tajms, borila se sa suzama kada je govorila o Luisovoj smrti, koja je usledila nedeljama nakon smrti njenog oca, Džej.V. Brauna, muzičara i Luisovog rođaka. Braun je bio taj koji je otišao u Načez gde je Luis živeo kao tada nepoznati muzičar i doveo ga u Memfis da snima sa Semom Filipsom za Sun Records. Takođe je pozvao Luisa da živi u njegovom domu sa porodicom i tako su se Luis i Vilijams zaljubili. Kada je Braun čuo da se mladi par venčao, uzeo je pištolj.

"Tata se osećao veoma izdanim zbog toga. Ja sam bila njegova 13-godišnja devojčica", kaže Vilijams. Braun je krenuo za Luisom, ali Luisa nije bilo.

"Onog trenutka kada je tata otišao od kuće, moja majka je pozvala Sema Filipsa i rekla: 'Džeri i Mira su se venčali. A Džej ima pištolj. Na putu je za Sun Records. Bolje da izvučeš Džerija odatle'", priseća se on. Luisa nije bilo tri ili četiri dana, za to vreme Filips je davao sve od sebe da smiri njenog oca, i uspeo je, jer je bio odličan govornik. Nakon toga je prihvatio njihov brak, jer nije bilo druge opcije, barem ne legalne. Kada se Luis vratio, Braun ga je stisnuo za ruku i rekao: "Bolje da budeš dobar prema mojoj devojčici." Prema njenim rečima, tako je bilo jedno vreme, a onda je 1970. godine, posle 13 godina braka, Mira zatražila razvod.

Potpuno je prestala da razgovara sa Luisom nakon što se 2012. oženio njenom bivšom snajom Džudit Braun, koja je bila bivša žena Mirinog mlađeg brata i njena prijateljica.

Vilijams se ne seća kada je poslednji put razgovarala sa Luisom. Rekla je da je pokušala da ga kontaktira pre oko dve godine. Pitala je ćerku da li bi bilo u redu da pozove Luisa, a kada je to učinila, nije znala šta da mu kaže, nije mogla da priča i spustila je slušalicu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!