Džeri Li Luis preminuo je u 87. godini, dva dana nakon što je mreže preplavila lažna vest o njegovoj smrti. Bio je jedan od najznačajnih muzičara 20. veka. Pijanista i roker poznat po hitovima poput "Whole Lotta Shakin' Goin' On", "Crazy Arms" ili pak "High School Confidential" bio je jedan od najtalentovanijih ljudi svih vremena, ali istovremeno i jedan od najmračnijih umova koji su hodali planetom. 

Njegova karijera bila je protkana skandalima, koji su mu umalo uništili karijeru, ali to ga nije sprečilo da nastavi da živi život raskalašne rok zvezde. Uostalom, nadimak "Ubica" koji je dobio jer je "ubijao" kako svira klavir, zapravo mu je savršeno pristajao s obzirom da su ga povezivali i sa smrću dve supruge, ali i trogodišnjeg sina. 

Nakon svega što je uradio, do januara ove godine kada je preminuo, bojao se samo jednog - da će završiti u paklu. Mada, da li je realno očekivati raj nakon svih monstruoznosti koje je činio. No, da krenemo od samog početka.

Džeri Li Luis imao je burnu prošlost.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Džeri Li Luis imao je sedam žena, od čega je brak sa trećom punio stranice tabloida iz razloga što je Luis oženio svoju trinaestogodišnju rođaku.

Naime, on je 1958. godine oženio Miru Gejl, danas poznatu pod prezimenom Vilijams koja je broker za nekretnine u Atlanti. Šokantni brak otkriven je tokom, kako je trebalo, trijumfalne turneje po Engleskoj. Tada je na videlo izašla i činjenica da je "Ubica" još uvek bio oženjen drugom ženom sa kojom je imao i dvoje dece - Džerija Li Luisa Džuniora i Roni Gaj. Nažalost, njegov sin poginuo je u automobilskoj nesreći kada je imao samo 19 godina nakon što je pogrešno skrenuo usled čega se džip kojim je upravljao prevrtao po putu.

"Britanski tabloidi su muzičara "raskomadali", a njegova karijera je završila u blatu"ispričala je Mira jednom prilikom. Međutim, celokupna situacija je samo dodatno ojačala njihovu vezu.

"To je bilo nešto što je obeležilo Džerija za celi život. Svake godine, svakih šest meseci, mislili smo da će to nestati, da će prestati da pričaju o tome, a jednostavno se nije dogodilo. Ali to je dovelo da Džeri i ja postanemo veoma bliski, i posle toga smo imali deset neverovatnih, divnih godina zajedno", ispričala je bivša supruga rokera od koje se razveo 1970. godine i sa kojom je dobio dvoje dece Stiva i Fibi. Međutim, Stiv se udavio u bazenu kada je imao samo dve ipo godine.

Misteriozne smrti dve supruge

Iako se činilo da su sve supruge Džerija Luisa bile srećne i ispunjene u braku sa rokerom, tek kasnije se saznalo za užase koje su trpele, psihičko i fizičko nasilje kroz koje su prolazile. Čak je i Mira godinama kasnije otkrila da je brak sa slavnim pijanistom bio zapravo sve samo ne med i mleko, ali da je morala da sve predstavi kao bajku iz straha od Luisa.

Džeri Li Luis osumnjičen je za dva ubistva.
- / Eyevine / Profimedia 

Međutim, danas se smatra da se Džeri izvukao iz čak dva ubistva. Najpre je njegova četvrta supruga Džaren Elizabet Gan Pate pronađena mrtva u bazenu i to samo par nedelja pre nego što će razvod biti finaliziran. U braku su dobili ćerku Lori Li, a kako u stanu nije bilo tragova provale, niti je Džaren bila suicidalna. Ipak, ona je samo malo pre toga svedočila na sudu protiv supruga zbog utaje poreza.

Policija sumnjala na muzičara

Policija je otvoreno sumnjala na muzičara, ali nije bilo dokaza. A onda... usledilo je još jedno ubistvo. Naime, Luis se nešto kasnije oženio sa Šon Stivens, a ovaj brak trajao je samo 77 dana. Završio se tako što je Šon pronađena mrtva u svom krevetu. Za sve to vreme, kako je jedna od sobarica koja je njegovu suprugu i našla mrtvu rekla, muzičar je opušteno sedeo u svojoj sobi, širom otvorenih prozora, a na konstataciju da Šon nema puls, nije imao nikakvu rekaciju.

Njega je i novinar Ričard Ben Kramer javno optužio za ubistvo, ili makar za umešanost u njenu smrt, ali nažalost, policija ni ovog puta nije imala dovoljno dokaza, a pijanista se ubrzo odselio u Irsku.

Kao da sve što mu se dešavalo u životu nije bilo dovoljno, Džeri se 2012. godine oženio po sedmi put i to sa bivšom suprugom svog rođaka. Džudit En Koglan bila je nekoliko godina Luisova domaćica u njegovoj kući južno od Memfisa kada jeimao probleme sa zdravljem, a sada je ponosna gospođa Luis.

Iako se godinama mislilo da muzičar nema savest, te da je mogao da bude sledeći Elvis Prisli, ali mu je bilo draže da ganja mlade devojke, čini se da su se odrđene stvari promenile na zalasku njegovog života. 

Kako je roker malo pred smrt ispričao u intervjuu za Guardian, jedina mu je bila briga da li će otići u raj ili u pakao. Tvrdi da mu je Bog poslao talenat za sviranje, te da mu kao takvom nije mesto "dole", već sa anđelima, a da li je u pravu, na vama je da procenite nakon svih užasa koje je učinio.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!