Platforma "Launchmetrics" koja se bavi merenjem i upoređivanjem uticaja medijskih plasmana brendova iz područja mode i lepote, objavila je podatke o uspešnosti modnih revija za proleće/leto 2023. na četiri najveće modne nedelje. Ista platforma je u sklopu ovoh izveštaja objavila i spisak najuticajnijih influenserki iz oblasti mode.

Inače, ova platforma uticaj brendova izražuje pomoću autorske merne jedinice MIV (Media Impact Value), koja analizira sve marketinške aktivnosti objava u štampanim i onlajn kanalima te društvenim mrežama, a popularnost njihovih objava gleda se iz perioda Nedelje mode u Parizu, Njujorku, Milanu i Londonu.

MIV se izražava u američkim dolarima, a velikim brendovima, između ostalog, pomaže da utvrdi koliko im medijske pažnje i prometa donose slavne i uticajne osobe koje nose njihove kreacije. Na listi najuticajnijih influenserki prvo mesto zauzela je Nemica Leoni Han koja je generisala ukupno 3.5 miliona dolara kad je reč o MIV-u.

Leoni inače važi za jednu od najbolje obučenih žena današnjice i rado je viđen gost na svim modnim događajima. Odmah iza nje nalazi seItalijanka Kjara Feranji sa 2.7 miliona dolara. 

kjara feranji zauzima drugo mesto kada je reč u globalnoj zaradi influenserki
Instagram 

Lepu Italijanku samo na Instagramu prati preko 25 miliona ljudi, modne kuće otimaju se oko nje, vlasnica je dve kompanije, zaštitno lice modnih i kozmetičkih brendova, njena poslovna priča koristi se kao tema predavanja na prestižnom Harvardu, a pored toga, ispunjena je i na privatnom planu - srećno je udata i ima dvoje dece sa reperom Fedezom.

Na trećem mestu našla seNegin Mirsalehi, koja je sakupila 2.3 miliona u MIV-u, nešto je slabija bila Tasia Naves s 2.1 miliona, a sledi Maria Luisa Borges s 1.9 miliona MIV-a.

Leoni Han - najuticajnija influenserka 

Leoni Han rođena je u Hamburgu, a do 2014. godine radila je kao savetnica za jednu nemačku kompaniju. Tada je donela odluku da napusti koorporativni posao i pokrenula je blog Ohh Couture.

leoni han važi za najuspešniji influenserku
Cyril Pecquenard / KCS Presse / Profimedia 

Do sada je imala priliku da sarađuje sa sa brojnim modnim brendovima, uključujući Chanel, Gucci, Tommy Hilfiger, Dior, Cartier, BVLGARI, Tory Burch, Fendi, Swarovski, Givenchy i mnpogi drugi, a bila je zaštitno lice globalnih kampanja za Louis Vuitton i La Mer.

Već nekoliko godina smatra se jednom od najuticajnijih influenserki u svetu mode, a živi na relaciji London-Hamburg.

Shutterstock Najuspešnija influenserka

 j

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!