Četiri meseca nakon što je frontmen grupe U2 Bono Voks prvi put otkrio da ima brata čije je postojanje porodica decenijama skrivala, on takođe otkriva da je njegov polubrat zapravo jedan od njegovih rođaka. Ovo saznanje mu je otvorilo oči i konačno je shvatio razloge čudnog ponašanja svog oca u nekim događajima ključnim za porodicu.

Pojavljujući se na Radiju 4 'Desert Island Discs' u junu, Bono je rekao voditeljki Loren Laverne da je njegov polubrat Skot Rankin proizvod afere između njegovog oca Boba i njegove tetke Barbare.

Bonova majka Iris umrla je 1974. godine, kada je muzičar imao 14 godina, ne znajući za neverstvo njegovog oca.

Barbara, koja još uvek živi u Dablinu, bila je udata za Irisinog brata Džeka, koji je umro 2020. godine. Razotkrivanje Bobove prevare u to vreme u konzervativnoj, katoličkoj Irskoj bi imalo potencijalno katastrofalne posledice, pa je umesto toga afera postala tajna.

Pevač Bono, čije je pravo ime Pol Hjuson, saznao je za tajnu tek 2000. godine, godinu dana pre nego što je njegov otac Bob umro od raka.

Ljubav prema Skotu nikada nije prestala

U intervjuu za Irish Times, Bono je govorio o svojoj ljubavi prema bratu i rekao da je sumnjao da su oni više od rođaka.

- Osećali smo se kao braća mnogo pre nego što smo saznali da jesmo. Volim Skota i njegovu majku Barbaru. Trebalo je da znam da se tako nešto dešava u našoj porodici i smatram da je za to odgovoran moj otac -rekao je Bono.

Bono Voks.
WANTED!/Vanja Ratković 

Bono je za 'Desert Island Discs' rekao da mu je saznanje o postojanju njegovog brata pomoglo da razume ponašanje svog oca u vreme majčine iznenadne smrti.

- Moj otac je prošao kroz mnogo toga. Glava mu je bila na drugom mestu jer mu je srce bilo na drugom mestu. To je veoma bliska porodica i mogao bih da kažem da je moj otac imao veliko prijateljstvo sa mojojm tetkom koja je bila deo porodice, a onda su dobili dete i sve se to držalo u tajnosti– prokomentarisao je tada on i dodao da je to saznanje bilo jedna pozitivna stvar, ali da mnogi članovi njegove porodice nisu imali pojma šta se dešava.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!