Enrike iglesijas, koji je nedavno proslavio 48. rpođendan, inače sin čuvenog pevača Hulija, navodno se odriče očevog nasledstva. Kako pišu španski mediji, Huliova imovina procenjuje se na neverovatnih 800 miliona dolara. S obzirom da je Enrike jedan od njegovih osmoro naslednika, procenjuje se da bi zapravo dobio oko 100 miliona. 

Inače, Hulio je Enrikea dobio sa filipnskom manekenkom, a kasnije novinarkom Izabel Prejsler, i to je njihovo treće i najmlađe dete.  kao treće i najmlađe dete pevača Hulija Iglesijasa i filipinske manekenke, koja je kasnije postala novinarka Izabel Prejsler.

Enrike Iglesijas ne želi novac svog oca.
Rachid Ait / Pacific coast news / Profimedia 

Zanimljivo je da je rođen sa retkim urođenim stanjem, poznatim kao Situs inversus, zbog čega se neki od njegovih glavnih telesnih organa, poput srca, nalaze na suprotnoj strani tela.

Odrastao je sa svojom sestrom Marijom Izabel Šabeli i bratom Hulijom mlađim, i sa majkom, ali se sve promenilo u decembru 1981. kada je njegovog dedu Hulija Iglesijasa Pugoa otela naoružana baskijska grupa ETA i za njega je tražen otkup. Na sreću, pušten je nepovređen, ali je sve to uplašilo porodicu. Iz bezbednosnih razloga, on i njegov brat su poslati da žive sa ocem i njegovom tadašnjom devojkom, vrhunskom venecuelanskom manekenkom Virdžinijom Sipli, u Majamiju. Braća su većinu vremena provodila sa dadiljom Elvirom Olivares, kojoj je Enrike godinama kasnije posvetio svoj prvi album.

Pošto je njegov otac većinu vremena provodio obilazeći svet, dadilja je bila ta koja je bila odgovorna za Enrikeovo vaspitanje. Pohađao je prestižnu pripremnu školu Guliver i upisao ekonomiju u Majamiju. Ali tokom školovanja potajno se bavio muzikom, vodeći tajni dnevnik u koji je zapisivao svoje pesme. Kada je napunio 15 godina, već je tajno svirao sa dvojicom starijih muzičara, uključujući Roberta Moralesa, a on je kasnije svirao na Enrikueovom prvom platinastom albumu.

Ono što uopšte nije želeo je da njegov otac sazna njegove muzičke planove niti je želeo da mu poznato prezime pomogne u karijeri. Zato je pozajmio novac od dadilje i snimio demo traku sa španskom i dve engleske pesme. Stupio je u kontakt sa očevim bivšim publicistom Fernandom Martinezom, koji je, nakon što ga je poslušao kako peva, bio oduševljen njegovim talentom, ali i njegovom posvećenošću i tvrdoglavošću vezanu za to da ne želi da koristi svoje porodično ime kako bi stekao ime.

Hulio Iglesijas zaradio je preko 800 miliona dolara.
Shutterstock 

Dogovorili su se da će nastupati pod umetničkim imenom Enrike Martinez i da će se predstavljati kao pevač iz Gvatemale. Potpisao je ugovor sa meksičkom izdavačkom kućom Fonovisa Records, otputovao u Toronto da snimi svoj prvi album i to je bilo to.

Taj album je prodat u neverovatnih pola miliona primeraka u prvoj nedelji objavljivanja, a Enrike je preko noći postao zvezda, uspešno manevrišući između pesama na engleskom i španskom od samog početka. Stoga ne treba da čudi što je posle samo godinu dana studija odustao od daljeg školovanja, fokusirajući se na muziku.

Kada je Hulio Iglesijas saznao za uspeh svog sina, ali i potpisani ugovor, nije bio preterano impresioniran. Naprotiv, brinuli su ga hirovi muzičke industrije i ono što je doživeo tokom svoje karijere, zbog čega je pokušavao da spreči sina da se odluči za muzičku karijeru. Ali njegov stav je samo ojačao tinejdžerovu želju da ostvari svoje snove, zbog čega je uložio još više napora.

Hulio Iglesijas nije podržavao Enrikea.
Photopress PR / Splash / Profimedia 

Vremenom je njihov odnos bio sve gori i upravo se u tome krije odgovor zašto ga očevi milioni ne zanimaju. 

"Njihov odnos nikad nije bio najbolji, godinama se ne čuju, čak ni telefonom. Enrike oseća da je svoju karijeru stvarao bez očeve pomoći", piše El Nacional.

Hulio Iglesijas je svoje bogatstvo delom stekao vrlo uspešnom pevačkom karijerom, ali i ulaganjem u nekretnine u Dominikanskoj Republici.

Vlasnik je vila u Majamiju i na Bahamima, ima i privatni mlaznjak vredan 45 miliona evra, marku votke, vinski podrum, restorane, kolekciju automobila, udeo u kozmetičkim kompanijama i još mnogo toga. Takođe, priča se da je tokom karijere spavao sa oko 3.000 žena, što se Enrikeu nikada nije dopadalo, i koji je, kao što je poznato u skladnom odnosu sa Anom Kurnjikovom.

Instagram Enrike Iglesijas i Ana Kurnjikova objavili fotografije blizanaca

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!