Američka glumica Šeli Duval ostvarila je ulogu svoje karijere u kultnom horor filmu "Isijavanje" Stenlija Kjubrika, u kojem je glumila uz legendarnog Džeka Nikolsona. Danas ima 73 godine i pravo je čudo kada se pojavi u javnosti i medijima.

Ovog puta njena najnovija fotografija osvanula je na društvenim mrežama, a objavio ju je njen fan, piše The Sun.

Šeli Duval danas ovako izgleda.
Instagram 

Šeli sedi pored devojke koja je objavila fotografiju. Glumica sedi sa raščupanom kosom u sivoj majici.

Njeno poslednje televizijsko gostovanje bilo je 2016. godine kada je bila u emisiji „Dr. Phil", a kasnije je u intervjuu za The Hollivood Reporter pričala o snimanju Kjubrikovog filma i otkrila da je to za nju bilo iscrpljujuće jer je bilo veoma teško i zahtevno i osvrnula se na celu svoju holivudsku karijeru.

Pre toga, niko je godinama nije video niti je tačno znao gde se nalazi. Šeli je poslednji put glumila u filmu ''Manna from Haven'' iz 2002. i nakon toga se povukla iz glume.

U kultnom filmu iz 1980. Šeli je glumila Vendi, ženu Džeka Torensa, koju igra Nikolson, koji je izgubio razum u zimskom odmaralištu, a u pomenutom intervjuu priznala je da je morala stalno da održava nivo panike u svom umu kako bi u potpunosti ušla u svoj lik.

Šeli Duval u filmu isijavanje.
The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia 

"Morala sam sve da ponovim najmanje 35 puta. Trčanje, plakanje i nošenje dečaka postalo mi je teško u jednom trenutku. I tako je bilo od prve probe tokom snimanja. Teško je to", rekla je tada Šeli.

Dodala je da je imala tendenciju da sluša tužne pesme na svom vokmenu ili je pokušala da se seti nekih tužnih uspomena kako bi ušla u lik Vendi Torens.

„Samo sam razmišljala o nečemu veoma tužnom u svom životu ili o tome kako mi nedostaju porodica ili prijatelji. Ali posle nekog vremena telo se pobuni i kaže – prestani da mi to radiš. Ne želim da plačem svaki dan. Ponekad jednostavno ta pomisao bi me rasplakala. Provela sam ceo dan plačući, ne znam kako sam to uspela“, rekla je.

Iako je Kjubrik bio težak karakter za rad, s druge strane, rekla je, bio je pun ljubaznosti.

"Bio je veoma topao i ljubazan prema meni. Provodio je dosta vremena sa mnom i sa Džekom. Samo je želeo da priča satima, dok bi ekipa čekala, ali mu je razgovor bio veoma važan", otkrila je ona.

Nakon "Isijavanja", Šeli je glumila u nekoliko projekata, uključujući film "Popaj" sa Robinom Vilijamsom. Ipak, povukla se iz sveta filma 2002. godine, a iz Kalifornije se preselila u Teksas pre 27 godina. Nakon što se deset godina nigde nije pojavljivala, u novembru 2016. odlučila je da u emisiji „Dr. Phil” kaže istinu o svojoj borbi sa mentalnom bolešću koja je sada iza nje.