Penelope Kruz važi za jednu od najlepših žena sveta. Pojavom oduzima dah na svakom koraku, i prosto je neverovatno da ova zanosna žena ima 48 godina, jer izgleda daleko mlađe. 

Inače, poznato je da glumica nije pristalica botoksa, te da je neko ko smatra da su "bore dar, a ne prokletstvo". Naravno, iako svoju mladolikost duguje dobrim delom genetici i pravilnoj nezi, Penelope ima još jedan trik zbog kojeg se može pohvaliti fantastičnom linijom.

Penelope Kruz izgleda mlađe nego što jeste.
Shutterstock 

Njen pristup ishrani je jednostavan – fokusira se na hranu od koje se oseća dobro. To znači da određene namirnice smatra lošim, već manje zdravim.

Takođe, Kruzova obožava mediteransku ishranu koja se zasnimva na puno nemasnih proteina, celovitih žitarica, svežeg povrća i orašastih plodova. Kada može, u svojim receptima koristi dosta svežeg avokada i ekstra devičansko maslinovo ulje.

Ishrana Penelope Kruz

DORUČAK

Penelope ima mnogo obaveze koje čine da je često u pokretu, međutim i u takvim situacijama trudi se da jede zdravo. Na njenom meniju, za doručak se često mogu naći jaja i slanina.

Penelope Kruz i u 49. izgleda fenomelano.
Ciao Pix / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Kada ima više vremena, priprema malo kompleksniji doručak koji uključuje engleski mufin bez glutena s avokadom i poširanim jajima na vrhu. Često jede i grčki jogurt sa sezonskim voćem i malo meda.

RUČAK

Njen ručak je veoma lagan, a često se sastoji od salate s pečenom ribom i povrćem. Glumica je ranije često uživala u hamburgerima i pomfritu, ali je odlučila da to ostane iza nje.

Često konzumira pirinač, kao i razne žitarice, a ukoliko nema vremena sa sobom uvek nosi humus i štapiće od povrća.

VEČERA

Za večeru obično jede sve što je sveže, ali se nekad desi da pojede i neko crveno meso. Na njenom menije se često mogu naći riba, jagnjetina i neki nemasni komadi crvenog mesa koji se poslužuju uz njeno omiljeno jelo od riže i pasulja.

Penelope Kruz fokusira se na hranu od koje se oseća dobro.
Newspress / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

UŽINA

Za užinu obično jede orašaste plodove poput badema ili kikirikija, a želju za slatkim zadovoljava svežim voćem umesto prerađenim energetskim pločicama.

Glumica izbegava namirnice poput glutena, alkohola, mesnih prerađevina... a umesto da provodi sate i sate u teretani, praktikuje Bikram jogu. Iako je njen osnivač godinama na "crnoj listi" zbog brojnih prestupa, njegov pristup gubitku kilograma i te kako daje rezultate, jer se vežbe izvode u zagrejanoj prostoriji, a treninzi traju i do 90 minuta. 

Možda se čini da je ovakav način ishrane pomalo rigorozan, mada glumica ponekad zna i da prekrši pravila, ali samo s vremena na vreme.

Penelope Kruz izgleda fantastično iako je na pragu šeste decenije.
Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!