Ko zna kakva bi bila sudbina čuvene Keri Bredšo da su scenaristi i producenti odlučili da ipak treba da ostane sa umetnikom Aleksandrom Petrovskim, zbog kojeg se i preselila u Pariz. Ipak, ljubav prema zverki je pobedila, te su dobili svoj "happy end", a Rus je pao u zaborav.

Doduše, samo kada je u pitanju serija "Seks i grad", jer se glumac, baletski igrač i koreograf Mihail Barišnjikov pohvaliti bogatom karijerom koja traje gotovo šest decenija, a uprkos tome što mu se bliži 75. rođendan i dalje nastupa.

Mihail Barišnjikov može se pohvaliti bogatom karijerom koja traje gotovo šest decenija
Shutterstock 

Doduše, duže vreme ga nije bilo na javnim događajima, te je bilo pravo iznanđenje videti ga na crvenom tepihu sa suprugom Lisom. Oni su prisustvovali  "Ballet Fashion Gali" u Njujorku, a par je blistao od sreće i radosno pozirao fotografima.

Mihail Barišnjikov se pojavio na crvenom tepihu sa suprugom.
Anthony Behar / ddp USA / Profimedia 

Inače, par je u srećnom braku decenijama, a kruna njihove ljubvi su troje dece - ćerke Ana Sofia i Luisa i sina Piter Endru. Glumac ima još jedno dete, ćerku Aleksandru iz braka sa prvom suprugom Džesikom Lanž.

Mihail Barišnjikov ima četvoro dece.
printscreen/youtube 

Međutim, iako već duže vreme živi povučen i miran život i uživa u ljubavi sa suprugom, situacija u prošlosti bila je potpuno drugačija. 

Buran ljubavni život

Od samog početka plavookog baletana pratile su razne priče, još dok je živeo u Rusiji. Tako je nekoliko puta navodno bio u vezama sa udatim ženama, a sredinom sedamdesetih upustio se u strastvenu vezu s Gelsi Kirkland, 22-godišnjom balerinom koju je pozvao da mu bude partnerka na sceni, ali i u krevetu.

Opterećena savršenim izgledom i izmučena napornim probama na kojima je perfekcionista Barišnjikov insistirao, Gelsi se izgladnjivala, klistirala i povraćala, uz to je i ubrizgavala sebi kravlji urin i drogirala se kokainom, pa je čak nakratko odustala od baleta. Posle je sve to opisala u šokantno iskrenoj autobiografiji, u kojoj je navela i kako ju je Mihail često, dok su po celu noć vodili ljubav, terao da glumi sluškinju i njegovu igračku. On je izjavio kako knjigu nije čitao - niti to namerava da uradi.

Sedamdesetih je bio u vezi sa Džesikom Lang i to u vreme dok je ona još bila u braku sa fotografom Pakom Grandeom. Međutim, nedugo nakon rođenja ćerke Aleksandre, koja je ime dobila po Mihailovoj majci, kada se činilo da će se par konačno skrasiti, Džesika je upoznala harizmatičnog glumca i pisca Sema Šeparda i bukvalno pobegla s njim.

Barišnjikov je tada već bio u vezi s balerinom Lisom Rajnhart i to je Langova znala, ali ipak, kad mu je telefonirala da mu kaže da ga ostavlja i odlazi sa Šepardom, Mihail se zaprepastio.

- Samo mi je spustio slušalicu i nismo razgovarali pune dve godine - seća se glumica.

Od sredine osamdesetih je u ljubavi s Lisom Rajnhart, kojom se oženio 2006 i dobio troje dece. Kada su deca porasla i osamostalila se, Mihail i Lisa prodali su prostranu kuću u Snidens Landingu te se sa svoje tri mačke preselili u 1,4 miliona dolara vredan stan u Njujorku, gde je neumorni plesač 2005. na Menhetnu otvorio sopstveni umetnički centar namenjen koreografima i igračima, ali i svim drugim umetnicima iz celog sveta koji tamo mogu slobodno da rade i istražuju.

slavni ruski baletan je od sedamdesetih u odnosu sa balerinom Lisom Rajnhart.
Gregorio BinuyaCollecti / Everett / Profimedia 

Podsetimo, Mihail je sa svega 15 godina primljen je na baletnu akademiju u Sankt Petersburgu. Bogatu karijeru gradio je u brojnim filmovima i serijama, a jednu od najzapaženijih uloga ostvario je kao Aleksandar Petrovsku u "Seksi" gradu", a pored toga bio je i deo ostvarenja poput: 'Bele noći'', ''Životna prekretnica'' i ''Plesači''.

Mihail je sa svega 15 godina primljen je na baletnu akademiju u Sankt Petersburgu.
CANNON FILMS - Album / Album / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!