Iako su danas mnogi ubeđeni da nema većih skandal-majstora od britanske i danske kraljevske porodice, istina je da ih nisu ni do kolena norveškoj princezi Marti Luiz koju i dalje smatraju odgovornom za smrt bivšeg supruga.

Naime, pre više od dve godine, Ari Ben, poznati dramaturg i umetnik odlučio je da na Božić oduzme sebi život. Iza sebe je ostavio tri ćerke Mod Anđeliku (18), Leu Isadoru (16) i Emu Talulu (13), a nakon tragedije porodici je trebalo dosta vremena da nastave dalje.

Marta i Ari verili su se 2001. godine, a venčali u čuvenoj katedrali Nidaros u Trondhajmu sledeće godine. Delovali su kao par koji se nenormalno voli, te je sve iznenadila informacija da se razvode.

Princeza Marta udala se 2001. za Ari Bena.
CORNELIUS POPPE / AFP / Profimedia 

Međutim, samo dve godine nakon razvoda otkriveno je da je princeza u vezi sa čuvenim šamanom Duretkom Veretom kog obožavaju brojne zvezde poput Gvinet Paltrou. Iako nije bilo poznato koliko dugo traje njihova veza, sam princ Ari u jednom intervjuu je dao odgovor na to pitanje. On je godinu dana pre nego što je digao ruku na sebe otkrio da se u braku osećao “kao klovn”.

- Ja sam stara vest, čak iako to svetu nije rečeno. Ja sam klovn, u najgoru ruku. U najbolju, ja sam autor. Za mnoge, ja sam budala - rekao je on za VG dok je promovisao svoju knjigu "Inferno", koju su kritičari opisali kao "valjanje u očaju" i u kojoj je pisao o svojim duševim problemima i halucinacijama. Nažalost, princ nije mogao da prevaziđe svoje probleme zbog čega je odlučio da sebi oduzme život, a princeza je tek početkom godine prvi put govorila kako je ova tragedija uticala na sve njih.

- Mislim da je vrlo važno da shvatimo da, kroz šta god da prolazimo kao ljudska bića, tuga je nešto što svi moramo da proživimo u jednom momentu. Nažalost, moja deca (Mod Anđelika, Lea Isadora i Ema Talula) su se s njom srela vrlo mlada. Ali, to se u nekom trenutku svima dogodi i vrlo je bitna lekcija koju smo iz toga svi naučili - rekla je princeza Marta.

Ipak, njen odgovor nije zadovoljio "duhove" naroda koji su mišljenja da princezu ova tragedija ni najmanje nije poremetila, a do tog zaključka su došli upravo zahvaljujući njenom ponašanju sa verenikom Duretkom.

Inače, princeza Marta odrekla se kraljevske titule, a u norveškoj je često zovu i "poludela" i "začarana princeza". Razlog su njene tvrdnje da može da priča sa anđelima, kao i da vidi duhove. Ona je, po sopstvenim rečima, tokom detinjstva često imala utisak kao da se guši u svojoj sobi i imala noćne more.

- Videla sam nešto u svojoj sobi. Bila sam prestravljena noću kada je trebalo da spavam. Gušila sam se i tome slično - ispričala je ona. Kako je otkrila, misli da je razlog svega užas koji se dogodio u njenoj sobi godinama ranije.

- Tek kad sam odrasla, kralj Harald i kraljica Sonja su mi rekli da se jedan nacista ubio u mojoj sobi. Zato sam imala košmare, sada to uviđam - objasnila je.

Takođe je smatrala da je njen susret sa šamanom bio sudbinski, iako sam početak nije bio slavan. U tom trenutku bila je razvedena i skrivala je svoju dughovnost od zemlje koja je odbila da prihvati činjenicu da njihova princeza razgovara s anđelima. Navikla je da funkcioniše sama i pomirila se s time da će do kraja života biti bez partnera. Međutim, zajednički prijatelj pokušavao je da im dogovori sastanak. Ipak, šaman Durek nije se javljao na telefon. ipak, poziv se desio, a potom je pozvao princezu u svoj stan u Holivudu na ručak.

Princeza Marta kaže da je susret sa šamanom sudbinski.
ZapatA/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

- Suđeno nam je da se sretnemo i pre nego što smo rođeni - rekao joj je Durek, a sve ostalo je istorija. Inače, Durek tvrdi da je za ovu vezu prvi put čuo od svoje majke, inače vidovnjakinje indijansko-norveškog porekla. Majka mu je na "izučavanje" išla kod jedne Romkinje, koja je prorekla da će Durek jednog dana oženiti norvešku princezu. Njihova priča na prvi pogled zaista deluje kao da je iz bajke, a par danas uživa u neviđenom bogatstvu.

Durek je, naime, holivudski šaman „iscelitelj“ koji naplaćuje 2.000 dolara seansu, a među njegovim klijentima je i glumica Gvinet Paltrou. Durek, rođen kao Derek Veret u Sakramentu u Kaliforniji, za sebe kaže da je "šaman šeste generacije". Takođe, on detaljno opisuje svoju sposobnost da komunicira sa duhovima u svojoj knjizi, koja govori i o njegovim poznatim klijentima poput Gvinet Paltrou.

- Kada klijenti prvi put dođu, pitam prvo duhove, prolazim kroz njihove nivoe. Gledam da li je u pitanju njihovo zdravlje, da li su to njihove emocije, da li je to njihov proces razmišljanja, kakva je njihova evolucija, šta nam stoji na putu, kako da to brzo promenimo, u čemu je problem. Odatle krenemo.

Kaže da mu duhovi tada daju uputstva kako da pomogne klijentu. Inače, Durek vodi mnoga predavanja i radionice, a ima i blog sa objavama o "superiornoj poniznosti" i "prizemljenom vođenju". Takođe ima program koji je razvio za ljude koji bi da zaista eksperimentišu sa šamanskim znanjem i tehnikama koje se prenose kroz različite kulture i iskustva koja je on istraživao. To, tvrdi on, pomaže ljudima da zavole sebe na višem nivou.

Duhovni medaljoni od 222 dolara

A kako biti prizemljen i ponizan, ako nemate medaljon koja navodno leči, a za koji ćete morati da izvdojitite čak 222 dolara. Durek objašnjava da su medaljoni tirkizne boje jer ona ima zaštitna svojstva i "duboku snagu". Navodno, ovaj medaljon će povećati vašu moć percepcije, uključujući skrivena osećanja i poruke u rečima drugih. On takođe tvrdi da će "pomoći u jačanju organa, krvnih sudova i opšteg stanja tela".

"Bio sam faraon, a ona moja kraljica"

Durekove priče nekad se graniče sa ludilom, poput toga da Marta ima toliko intenzivne moći da, kada ih primeni na njemu, ponekad počne da plače.

"Ja vidim određene stvari, ali ona vidi i ono skiveno u svemu tome. Dakle, kada vidim nešto u nekome, ona upotpuni tu sliku."

Pritom, Marta je 2007. godine otvorila sada zatvorenu školu u Norveškoj "kako bi pomogla ljudima da stupe u kontakt sa svojim anđelima", prenosi The Sun.

Princeza Marta  navodno ima veće moći od šamana.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Tvrdi i da je Dureka odmah prepoznala kad su se videli prvi put iako se prethodno nisu znali. On na sve to ima još specifičnije objašnjenje. "Imam sećanja na nas dvoje u Egiptu, ona je bila moja kraljica, a ja sam bio faraon."

Optužbe da je Durek prevarant

Durek i Marta od samog početka veze su na meti kritika. Kada se saznalo za njenu i Durekovu veridbu, pojedini Norvežani su tvrdili da je Durek prevarant. Durek je kazao da ti pojedinici takvim tvrdnjama samo sužavaju svoju svest i svoju sposobnost da budu svesni onoga što je moguće.

Princeza Marta smatra da Durek nije prevarant.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

"Nije na vama da birate umesto mene ili da me osuđujete. Ne biram svog muškarca da bih vama udovoljila, da bih ispunila očekivanja i norme koje ste mi namenili. Ja biram iz ljubavi", poručila je Marta kritičarima.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!