Alisija Silverston nekada je bila glavna zvezda Holivuda. Nema devojke koja nije želela da bude poput nje, a njeni outfiti iz kultnog filma "Clueless" i dan-danas su omiljeni kostimi za maskenbale i Noć veštica.

Nažalost, oštri komentari na račun njenog izgleda bili su veliki "kamen spoticanja", i finalni razlog zbog kojih je napustila glumu. Alisija je zapravo debitovala filmom kada je imala samo 17 godina ('The Crush') i za tu ulogu je nagrađena MTV nagradom. Među njenim prvim ulogama je Šer Horovic iz poznatog filma "Clueless" koji je bio veliki hit.

Ališa Silverston neklada je bila velika zvezda.
LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia 

Nije trebalo dugo da glumica iz San Franciska postane najlepša i najpopularnija glumica Holivuda. Uloge u filmovima "Batman i Robin", "Blast From The Past", "Babysitter" obećavale su joj sjajnu karijeru. Ališa je pokazala veliki talenat i na filmsko platno donela neverovatan i poseban seksepil.

Ališa Silverston proslavila se ulogom u "Betmenu i Robinu".
printscreen/youtube 

Ova lepotica priznala je da su je prozvali "debelom devojkom", ali kako je rekla, zbog toga nije se podvrgla dijeti, već se potpuno povukla iz Holivuda. Provokacije su je potresle i bacile u psihološku krizu.

Međutim, iako nije igrala uloge koje su dosegle planetarnu popularnost nakon 1990-ih i iako joj karijera nije išla kako se očekivalo, ova glumica nije odustala od glume, kako su mediji pisali.

Ališa Silverston bila je idol tinejdžerki.
Shutterstock 

Imala je manje pauze tokom akrijere, a u profesiji je vrlo aktivna i danas. Ove godine prikazan je film "Sestra mladoženje" u kojem se pojavljuje i Ališa.

Za ulogu u seriji "Miss Match" nominovana je za Zlatni globus u kategoriji "Najbolja glavna uloga"2003. godine.

Ališa Silverston i dalje je aktivna u svetu glume.
LESE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Vrlo je angažovana kao članica organizacije za zaštitu životinja PETA, a 2009. godine objavila je knjigu veganskih recepata "The kind diet". Pokrenula je kolekciju prirodne kozmetike, a reklamirala je i ekološke vibratore.

Od 2005. do 2018. bila je u braku s Kristoferom Dežerekijem s kojim ima sina Bear Blua kojeg je odgojila na nekonvencionalan način: bez pelena, bez vakcina, s veganskom i sažvakanom hranom, a nuždu je obavljao isključivo napolju.

Kako je metoda hranjenja bila nešto zbog čega je najviše bila na meti kritika, Ališa je jednom prilikom rekla da joj dečak "napada" usta kad god je vidi da ona nešto jede, te da ne može da mu odoli, usled čega vadi hranu iz usta kako bi je dala mališanu.

"Bir Blu apsolutno obožava kada ga ovako hranim", napisala je na blogu i objavila i video kako bi svi mogli da vide taj neobični ritual.

Međutim, glumica se nedavno našla ponovo na meti kritika nakon priznanja daspava u istom krevetu sa svojim 11-godišnjim sinom. Ališa je istakla da sa sinom, koji je gotovo pa tinejdžer, spava jer je "mama puna ljubavi".

Ovakav stav razbesneo je javnost, dok su se mnogi stručnjaci složili da 45-godišnja Alisija greši u svojoj vaspitnoj metodi. "Kada dete počne da preipsituje razliku među polovima, uđe u pubertet i/ili počne da pokazuje nelagodu, roditelji bi trebalo da prestanu da dele krevet sa njim. To može da bude već u periodu od pet godina", rekla je za Dejli Mejl Rina Patel, psihološkinja i stručnjak za roditeljstvo.

"Kad dete prohoda, trebalo bi da počne samostalno da spava. Ovakav roditeljski stil može da uzrokuje probleme s granicama, a čak i samoj majci, odnosno njenom ljubavnom životu, jer nema dovoljno vremena za sebe. Verujem da će preterano privraženo roditeljstvo i Bearu izazvati probleme u budućnosti. To može da dovede do vršnjačkog nasilja", dodala je ona. No, čini se da glumica i nakon kritika ne odustaje od svojih stavova, a kako danas izgleda, ukoliko ste propustili, pogledajte u galeriji u nastavku teksta.

Instagram Evo kako danas izgleda slavna Ališa Silverston.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!