Svako ko prati svetsku modnu scenu zna za čuvenu Anu Delo Ruso koja je sinonim moderne žene, deo kreativnog tima i urednica japanskog Voga. Pre toga bila je urednica italijanskog izdanja punih 18 godina.

Ana je stručni savetnik mnogih ljudi koji rade u modnoj industriji, a spisak vrlo važnih i internacionalnih klijenata, ona strogo drži u tajnosti kako ne bi narušila ugled poznate marke. Osim ovoga, Ana je trenutno i editor-at-large za japanski Vog iliti Vogue Nippon, a deo je i njegovog kreativnog tima. Kao editor-at-large, ona doprinosi sadržaju magazina tako što radi na onome što je interesuje, i tu je kako bi unela nešto novo i “sveže” u magazin.

Ana Delo Ruso je na nedelji mode pokazala goli stomak.
Justin Ng / Avalon / Profimedia 

Zanimljivo je da je italijanska modna novinarka već sa 12 godina od oca dobila prvi Fendi set – torbu, šal, futrolu, novčanik i privezak. Još tada je toliko bila opsednuta modom da joj je jedina želja bila da kad poraste – ima što više odeće.

Ana Delo Ruso na reviji.
Marijo Cobretti / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Nakon završenog fakulteta počela sa radom u italijanskom Vogue-u gde je i ostala 18 godina. Iako je stručna savetnica za modu mnogim poznatim i bogatim ljudima, Ana ne želi da otkriva njihov identitet.

I pored svog velikog doprinosa modnoj industriji, Ana je ipak najpoznatija kao strastveni kolekcionar dizajnerske obuće i nakita, a među njenom kolekcijom se mogu naći mnogi unikati, koje nikada nije ni nosila.

Još 2010. imala je više od 4.000 pari cipela. Imajući u vidu količinu njenih stvari bio je potreban poseban prostor za njihovo skladištenje. Tako je Ana Delo Ruso postala vlasnica dva susedna stana, od kojih joj je jedan samo i isključivo garderober.

Usled velike ljubavi prema modi, i brak joj je propao. U njemu je izdržala nešto više od mesec dana, a kako je rekla, ona i muž su se razdvojili zbog toga što nije u svom stan - garderoberu ostavila prostora za njegove stvari.

Ovih dana se na Nedelji mode u Parizu pojavila u crnoj haljini s kožnim trakama i nitnama, golog stomaka. Ova kombinacija naravno nije prošla nezapaženo, a najviše su se nizali komentari da joj ovakav način oblačenja ne pristaje u sedmoj deceniji. Ipak, čini se da urednica Vogue-a ne mari za komentare i nosi sve u čemu ističe svoj lični stil.

Ana Delo Ruso je pokazala stomak u sedmoj deceniji.
action press / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Redovna je na svim Nedeljama mode, a poznata je po besprekornom, ali često prenaglašenom stilu i stajlinzima koji odišu njenim karakterom.

Još neke njene ekscentrične, a odlične kombinacije pogledajte u galeriji:

SGP / ddp USA / Profimedia Ana Delo Ruso je ikona svetske mode.