Ukoliko je ijedna slavna ličnost sinonim za preterane estetske korekcije, to je onda Donatela Versaće. Slavna dizajnerka poznata je kao neko ko nema šta na sebi nije izmenio, te ne čudi što se godinama zbog svega toga nalazi na meti kritika. 

Baš iz tog razloga retko se bez preteranog povoda pojavljuje u javnosti, a sada su posetioci Milanske nedelje mode nakon dužeg vremena imali priliku da vide kako izgleda. Naravno, komentari ni ovog puta nisu izostali. 

Donatela Versaće iznenadila je sve izdanjem na Milanskoj nedelji mode.
Jonas Gustavsson / ddp USA / Profimedia 

Donatela se pojavila u crnom od glave do pete, i prošetala u uskoj crnoj haljini i lakovanim čizmama. Međutim, njeno lice, na kojem se i te kako mogu videti rezultati prevelikog broja estatskih zahvata bacila je u senku ceo događaj.

Pre nego što je postala zavisna od operacija, Donatela se mogla pohvaliti prirodnom lepotom, a mnogi komentarišu da je bila prelepa, te da su je operacije uništile.

Donatela Versaće je u mladosti bila prirodna lepotica.
KATJA LENZ / AFP / Profimedia 

Sa operacijskim zahvatima počela je 1995. godine, dok je bilo potrebno samo tri godine da se njen izgled drastično promeni. Njen izgled postao je meta negativnih komentara, ali je ni to nije zaustavilo.

Donatela Versaće sa operacijskim zahvatima počela je 1995. godine.
Shutterstock 

Preterano korištenje botoksa, izobličene usne i natečeno lice podigli su je na sam vrh popisa svetskih zvezda koje su se zanele sa estetskim zahvatima i koje su promenile lični opis.

Uprkos velikom uspehu koji je postigla i zvučnom imenu koje je izgradila, prva asocijacija na nju jesu estetske operacije. Jedina stvar koja se godinama na njoj ne menja jeste izrazito plava kosa. Imala je samo 11 godina kada je Đani počeo da je oblači u odeću koju je za nju dizajnirao i da je vodi sa sobom u noćne klubove i diskoteke.

"Od svih ljudi tamo, Đani je bio najrazuzdaniji", rekla je Donatela jednom prilikom.

Donatela Verasaće bila je muza Đaniju Versaćeu i zbog njega je počela da farba kosu već sa 11 godina.
Globe Photos / Zuma Press / Profimedia 

"Onda je povukao mene i sada sam ja ona razuzdanija. To je njegova krivica". Već u to vreme počela je da izbeljuje kosu. Isprva samo krajeve, ali su pramenovi vremenom bivali sve krupniji.

Kada su je jednom upitali da li planira da nekada vrati svoju prirodnu boju kose, koju decenijama farba u srebrno plavu, Donatela je iznervirano odgovorila:

"Uopšte ne znam šta znači prirodno kada je u pitanju izgled žene. Gluposti! Za mene prirodno više ima veze sa hranom ili povrćem".

A ukoliko ste propustili kako je izgledala nekada, pogledajte u galeriji u nastavku teksta njene stare fotografije:

Globe Photos / Zuma Press / Profimedia, PHOTOlink / Everett / Profimedia Donatela Versaće pre i posle plastičnih operacija.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!