Nakon smrti kraljice Elizabete ostale su brojne nerešene misterije, a jedna od njih je i tajno pismo koje se čuva u "vremenskoj kapsuli" unutar "Queen Victoria" palate u Sidneju.

Naime, Elizabeta je tokom 1986. godine posetila Australiju, a tim povodom građanima Sidneja napisala je pismo koje se čuva u trezoru i neće moći da se otvori još 63 godine, odnosno, sve do 2085. 

Kraljica Elizabeta ostavila je tajno pismo građanima Sidneja.
John Rainford / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Dakle, ovo pismo stoji u trezoru već 36 godina, a naslovljeno je na gradonačelnika Sidneja. Jedini deo koji je vidljiv su same instrukcije o otvaranju i čitanju pisma.

"Pozdrav. Prikladnog dana, koji ćete sami izabrati, godine 2085, molim vas da otvorite ovu kovertu i prenesete građanima Sidneja moju poruku", stoji na omotu.

Inače, zgrada u kojoj se čuva pismo sagrađena je povodom dijamantskog jubileja vladavine kraljice Viktorije 1898. godine. Kraljica je Australiju posetila čak 16 puta, a prvi put davne 1954. godine. 1999. godine Australijanci su na referendumu glasali da li žele da postanu republika, međutim, čak se 54 posto glasača izjasnilo da želi da ostanu ustavna monarhija.

Kraljica Elizabeta i samo nekolicina ljudi znaju šta je u tajnom pismu.
Ben Stanstall-AFP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Kada je reč o samom pismu, kako piše Daily Mail, njegov sadržaj ne zna veliki broj ljudi, te se misli da samo sam vrh ima uvid u ono što je napisano, a što se verovatno tiče nekih državnih i odlučujućih stvari vezane za glavni grad Australije.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!