Dobro je bilo poznato da je princ Hari imao posebno mesto u srcu pokojne kraljice Elizabete. Zato i ne čudi što je dobio poziv da se oprosti od nje dok je bila na samrti. Međutim, pozivnica nije uključivala i Megan Markl, i to nije bilo bez razloga.

Hari je na putovanje krenuo sam, a iako se spekulisalo da Megan nije pošla sa njim iz poštovanja prema svom suprugu, izveštaj koji je procurio ukazuje da je to odluka koju su donele više sile u kraljevskoj porodici.

Princ Hari sam se pojavio kod kraljice.
Stuart Wallace / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Megan je bila blizu dvorca

Naime, zbog Meghan se u zamku odvijala prava porodična drama, i to kad su članovi porodice iz medija čuli da Megan i princ Hari kreću u Škotsku jer je kraljica loše. Insideri tvrde da su Megan i princ Harry tada izazvali neviđenu pometnju među članovima kraljevske porodice.

Ispostavlja se da je onda kralj Čarls kategorički rekao princu Hariju putem telefona da ne dovodi Megan u Balmoral, piše Daily Mail.

Princ Čarls zabranio je Hariju da dovodi Megan Markl.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

"Čarls je rekao Hariju da nije u redu i da nije prikladno da Megan bude u Balmoralu u tako tužno vreme. Rečeno mu je da ni Kejt Midlton ne ide i da bi uz kraljicu trebalo da budu samo zaista najbliži članovi porodice. Čarls je vrlo, vrlo jasno rekao da Megan neće biti dobrodošla", rekao je izvor za The Sun.

Megan Markl svakako je potvrdila da će otići u zamak Balmoral, gde je kraljica i umrla, ali u neko drugo vreme. Ona je bila stacionirana nedaleko od zamka, što znači da je i te kako mogla da ode tamo, a oboje su već bili u Britaniji zbog poslovnih obaveza.

Megan Markl i princ Hari već su bili u Britaniji zbog poslovnih obaveza.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Nakon tužnih vesti, otkazali su događaj u Londonu, a Hari je stigao u Balmoral nakon što je objavljena kraljičina smrt - kralj Čarls i kraljica supruga Kamila su stigli na vreme, pošto su već bili u Škotskoj zbog prethodnih angažmana. Nejasno je koji su drugi članovi porodice stigli na Elizabetinu stranu pre nego što je ona zaista umrla.

Međutim, bitno je istaći da se ni Kejt Midlton nije pridružila princu Vilijamu u Škotskoj, i jasno su dali do znanja da će sa svoje troje dece ostati u zamku Vindzor. 

Princ Vilijam i kejt Midlton ostaju u zamku Vindzor.
Jon Super-AP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!