Ilon Mask možda jeste jedan od najbogatijih ljudi svih vremena, ali zbog njegovog izgleda pre samo mesec dana internet je umirao od smeha. Razlog tome je bio njegov višak kilograma koji je "prošetao" na luksuznom odmoru sa prijateljima, ali i bela put zbog koje su ga poredili sa belom tehinkom, pa čak i govorili da ima "pileće grudi".

Njegove fotorafije bile su poput šlaga na torti nakon što se saznalo da je sa bivšom dobio još jedno dete, potom bebu sa saradnicom, te da navodno očekuje blizance sa trećom ženom. 

Za razliku od Džefa Bezosa koji vodi mrtvu trku sa Maskom kada je u pitanju visina bankovnog računa, i koji je liniju doveo do savršenstva, Elon je pokazao prilično zapušteno telo, te je bilo jasno da nije ljubitelj vežbanja.

Naravno, od momenta kada su se fotografije pojavile na mrežama, komentari nisu prestajali, počev od onoga "šta žene vide u njemu (sem para)", pa sve do toga da "nema tog novca za koji bi ga pipunuo/pipnula kada se sabere sve što radi i kako se ponaša, naravno, i kako izgleda".

"Da nema para niko ga ne bi pogledao", "On je onaj tip što podseća na lasicu, ima te sitne oči kojima škilji... Ima mi nešto zlo u sebi", "Pileće grudi u prvom planu", "Kako im se ne gadi da mu diraju taj stomak", "Šta mu je sa grudima? Deluje kao da je imao intervenciju koja se deformisala", "Kako im se ne gadi da mu diraju pileće grudi", "Jeziv čovek, jeziv lik... džaba briljantan um kada prosto pokvarenost isijava iz njega", "Zovi Bezosa da ti pokaže kako se brine o svom telu"... samo je delić koji se mogao pročitati.

Ilona Maska prozivali su jer se ugojio.
ThePhotOne / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Međutim, sada su se stvari drastično promenile. Mask je smršao oko 10 kilograma i pokazao svoje novo telo na mrežama, a potom i otkrio kako je to uspeo. On je, po savetu prijatelja, povremeno postio, odnosno pridržavao se autofagije, ponajviše kako bi se osećao zdravije. Proces je pratio preko neke od aplikacija koje su za to namenjene, a razlika je i te kako uočljiva.

Uostalom, pogledajte kako trenutno izgleda 51-godišnji milijarder:

Ilon Mask smršao je zahvaljujući autofagiji.
NTB Scanpix / Alamy / Alamy / Profimedia 

Kako se praktikuje autofagija?

Za mršavljenje sa "povremenim gladovanjem" - kako se ova dijeta često naziva - dovoljan vam je i običan sat. Autofagija može da se primenjuje sa raznim satnicama. Najpopularnija je satnica 16:8, pa tako možete da doručkujete u podne i večerate, najkasnije, u 20h.

To znači da jedete u toku tih osam časova između doručka i večere, a ostalo vreme gladujete. Između večere i doručka je dozvoljeno samo piti vodu, čaj i kafu bez šećera. Za vreme gladovanja, mnogi kažu i da se organizam se čisti od toksina i priprema za borbu protiv bolesti.

Autofagijom se lako mogu skinuti kilogrami.
Shutterstock 

Satnica za autofagiju može biti i duža, recimo, punih 20 časova gladovanja, a četiri sata jela. Tada se najčešće uzima samo jedan, obilniji obrok. Gladovanje se može i skratiti, ali ne na manje od 14 časova.

Ilon Mask nije otkrio koju je satnicu on primenjivao. Jedino što je još objavio to je da je "malo dizao tegove", pa je sad zadovoljan novom linijom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!