Noela Mekmaher možda ima samo 11 godina, ali polako postaje veliko ime u svetu modelinga. I to sa razlogom! Ona je prva transrodna manekenka kojoj se smeši i prvi milion na bankovnom računu, a sve zahvaljujući bezuslovnoj podršci porodice koja se od smaog početka trudila da je nauči kako da ima samopouzdanja bez obzira u kakvoj se situaciji nalazi.

Inače, ova prelepa devojčica prvi put se identifikovala kao transrodna osoba kada je imala samo dve ipo godine, što je jednom prilikom ispričala njena majka Di koja se i sama sada prestavlja kao transrodni muškarac upravo ističući Noelu kao najveću inspiraciju.

"Moj suprug i ja smo nebinarni. Što se tiče rodnog identiteta, Noela se izjasnila pre nas. Rođena je sa jakim i sigurnim osećajem identiteta. Sve je počelo kada je imala dve ipo godine, gotovo tri. Kada bi joj neko rekao da je sladak dečak, ona bi uzvratila i uzviknula: 'Nisam dečak, ja sam devojčica!'", izjavila je u ekskluzivnom intervjuu za The Mail on Sunday njena majka.

Ovaj intervju je izazvao lavinu reakcija, a pojedinci su otišli toliko daleko da su tvrdili da je priča odvratna, i iskazali su zabrinutost tvrdnjama da je Noelu majka oterala u to da postane trans.

Mala manekenka je zvanično promenila rodni identitet sa četiri godine, a njena porodica izmenila je zakonski njen rodni list, kada je napunila 6 iz dečaka u devojčicu. Noela je tokom prošle godine bila na svim naslovnicama u Americi kao najmlađa transrodna manekenka koja je prošetala na jednoj reviji, a od tog trenutka, sa svih strana pristižu modne ponude zbog čega će se ove godine naći i na Nedelji mode u Parizu.

"Noela je fenomen. Ona ima samo deset godina, ali predstavlja toliko toga u smislu gde je svet sada. Vidimo sve više transrodnih modela, a ona je najbolji uzor. Toliko je samouverena za nekoga tako mladog. Ona je sposobna da zaradit milion do 2 miliona dolara tokom iduće godine", izjavio je jedan holivudski agent.

No, ubrzo se pokazalo i da je nakon medijske pompe Noelin otac Timoti Mekord zbrisao profile na društvenim mrežama, a on je navodno bio protiv njezine tranzicije, pa joj je, prema pisanju stranih medija, čak slomio ruku kada je pokušao da je natera da obuče mušku pidžamu.

Prema pravnim dokumentima, Mekord je priznao krivicu za optužbu za ugrožavanje deteta i izjavio je ovih dana kako se davno razišao s Di i da od incidenta nije video dete.

"Pokušao sam da se vratim u njihove živote, ali bilo je previše naporno i stresno za sve", izjavio je.

Di je danas u vezi s 32-godišnjom ženom koja se takođe identifikuje kao transrodna osoba i imaju dete koje takođe odgajaju kao nebinarno, a još fotografija male Noele pogledajte u galeriji u nastavku teksta.

Instagram Noela Mekmaher je najmlađa transrodna manekenka na svetu

Bonus video:

transrodna žena Instagram/justthetip_

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!