Ljubitelji "Igre prestola" konačno su dočekali povratak sveta Vesterosa na male ekrane. Poslednjih dana, mreže ne prestaju da bruje o spin-offu "Kuća zmaja" koja se temelji na previranjima oko Gvozdenog prestola i koja se odvija 170 godina pre rođenja Deneris Targerijan prateći sunovrat dinastije Targerijan.

Serija je zasnovana na romanu Džordža R. R. Martina "Vatra i krv", a već nakon prve epizode pojedini likovi su i te kako uspeli da ukradu svu pažnju. Na prvom mestu to je bila princeza Renire koju igra mlada glumica Ema D'Arsi, kao i jedan od onih koji će, kako se čini, biti među glavnim negativcima - princ Dejmon Targerijan. Ova uloga je pripala glumcu kojeg ste, sigurni smo, već obožavali u drugim hit ostvarenjima - Metu Smitu.

On je fanovi dobro poznat iz serije "Kruna" gde je igrao mladog princa Filipa, a njegova najpoznatija uloga je, bez sumnje, naslovna rola u ostvarenju "Doktor Hu".

Iako još uvek nije poznato ko će biti glavni negativac u "Kući zmaja", princ Dejmon, brat kralja Viseriona, koji pati što nema važniju ulogu u Kraljevstvu, i te kako obećava brojne uzbudljive momente.

Međutim, zanimljivo je da je glumac kojeg sada svet obožava, čak i kada igra "zlikovce", u prošlosti mislio da će se baviti potpuno drugačijim poslom. Naime, Met je rođen u Nortemptonu u oktobru 1982. godine, a potiče iz fudbalerske porodice. Njegov deka nastupao je za FK Nots Kaunti, njegov pokojni otac Dejvid je igrao fudbal bez mnogo uspeha, a i sam Met je kao dečak maštao da postane fudbaler.

Sa 16 je počeo da igra za omladinski tim "Notingem forest" i prognozirali su mu veliku karijeru, i ozbiljne ponude, međutim, na tom putu se isprečila povreda zbog koje je kasnije dobio spondilozu i bio primoran da odustane od snova.

Bilo je veoma teško – priznao je Smit za Esquire.

Sećam se da sam plakao, sve sam uložio u to. Nikad nisam ni pomislio da se bavim glumom.

Osećao sam da je izvesno da je to stvar kojom ću se baciti. Bilo mi je vrlo teško da kažem ljudima da su me oterali jer je sujetni deo mene govorio: "Ja sam to, ja sam fudbaler", znate, u školi sam važio za fudbalera i onda odjednom nisam to više bio – istakao je on nedavno u jednoj emisiji.

Njegov rođak Li Kilik, koji je bio učitelj glume u Metovoj školi, ubrzo je počeo da ga poziva na predstave i prijavljuje za kastinge, što je Smit isprva odbijao. Kako je priznao, strahovao je da će gluma negativno da se odrazi na njegov društveni život i naruši mu imidž među vršnjacima koji nisu prestajali da mu se rugaju zbog želje da glumi.

Ipak, Kilik je bio uporan i ubedio ga da upiše Dramu i kreativno pisanje na Univerzitetu u Ist Angliji, nakon čega su se pojavile prve ozbiljnije ponude.

Ubrzo je bilo jasno da je gluma još jedna stvar za koju je Met izuzetno nadaren i rešio je da okuša sreću. Ispostavilo se da se trud isplatio, a on je danas jedno od najpoznatijih lica u Britaniji i na svetu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!