Nekadašnja zvezda modnih pista, Linda Evanđelista čini se da izlazi iz oklopa i ponovo korača javnom scenom. Nakon što je prošlog meseca oduševila pojavljivanjem u novoj kampanji brenda Fendi, jedna od najboljih supermodela 90-ih pozirala je ispred objektiva fotografa Stivena Majsela za "Vog".

I pored toga što je pre dosta godina odustala od modelinga, ovim fotografijama je Linda još jednom dokazala da je stvorena za supermodela!

Ipak, ona je želela da bude sasvim iskrena prema publici, priznavši da je na novim fotografijama šminkerka Pet Mekgrat učinila da ona izgleda nešto drugačije nego što je to slučaj u realnosti. Naime, kako bi sakrilanuspojave estetskog tretmana, šminkerka je Lindi zategla lice, vilicu i podbradak trakama za zatezanje lice.

"To nisu moja vilica i vrat u stvarnom životu i ne mogu da hodam svuda sa tračicama i elastičnom trakom. Znate šta, pokušavam da volim sebe taku kakvu jesam, ali sa fotografijama je drugačije... Oduvek sam mislila da fotografijama stvaramo fantaziju. Stvaramo snove. Mislim da je to dozvoljeno. Takođe, sve moje nesigurnosti su prikrivene na ovim slikama, pa mogu da radim ono što volim", istakla je Evanđelista.

Podsetimo, bivša manekenka je u februaru ove godine konačno progovorila za People o estetskom tretmanu koji je uništio njeno lice i telo. Jedna od najpopularnijih žena na svetu prošla je kroz popularni postupak CoolSculpting, odnosno zamrzavanja sala kako bi smanjila masne želije, ali dogodila se nuspojava na koju nije bila upozorena i zato je reagovala sudskom tužbom tražeći 50 miliona dolara.

"Da sam znala da nuspojave mogu da izazovu gubitak sredstava za život i činjenicu da ću završiti toliko depresivna da mrzim sebe... Ne bih rizikovala", rekla je.

Zbog 'unakaženosti' kako je znala da sama kaže, Linda se šest godina skrivala od medija i nerado je izlazila iz kuće, te i da je svoj dom napuštala da prošeta psa ili ode na školske priredbe svog sina.

Linda Evanđelista pre operacije.
Shutterstock 

Nadalje, kako je objasnila u intervjuu, tri meseca nakon zahvata počela je da primećuje izbočine na bradi, bedrima i grudima. Područja njenog tela, koja je htela da smanji, odjednom su porasla. Nakon toga su i utrnula.

Zbog izdeformisanog izgleda počela je i da vežbati, ali nije bilo napretka. U junu 2016. otišla je kod lekara.

"Skinula sam se pred njim i rekla mu: 'Ne jedem, gladujem. Šta radim pogrešno?"

Linda Evanđelista nakon operacije dobila je nuspojave.
Elder Ordonez / INSTAR Images / Profimedia 

Lekar joj je nakon toga dijagnostikovao paradoksalnu adipoznu hiperplaziju (PAH), ozbiljnu nuspojavu cool sculptinga čija je posledica rast i stvrdnjivanje tkiva na tretiranom delu tela.

Govoreći o tome kako je sada, Linda je iskreno odgovorila: "Da li sam psihički izlečena? Apsolutno ne. Ali sam zahvalna na podršci koju sam dobila od prijatelja i od modeling industrije. Nećete me videti u kupaćem kostimu, to je sigurno. Biće teško naći posao sa svim tim na meni, bez retuširanja ili stezanja, ili određene prevare..."

Velika imena u svetu mode, poput Đanija Versaćija i Karla Lagerfelda tvrdili su da je Linda njihova večna muza, a 1992. je proglašena i za "svetsku zvezdu modela".

"Nijedna manekenka nije bila bolja od nje", izjavila je svojevremeno Ana Vintur, a kako je Linda izgledala nekada pogledajte u nastavku teksta:

Gérard JULIEN / AFP / Profimedia, Elder Ordonez / INSTAR Images / Profimedia Slavna manekenka nekad i sad

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!