Dua Lipa je nedavno održala koncert u Prištini, a onda je nakon svega usledilo ogromno iznenađenje. Postala je počasni ambasador Kosova, a  akreditive je i zvanično dobila od kosovske predsednice Vjose Osmani.

Ona se odmah i pohvalila na Instagramu uz reči: 

"Juče sam bila odlikovana titulom počasnog ambasadora Kosova od strane gospođe predsednice Vjose Osmani. Čast je i privilegija da prezentujem moju zemlju svuda širom sveta i da nastavim svoj posao i napore kako bi se i globalno videli naši napori i kako bi napravili razliku. Mladi Kosova zaslužuju pravo budu oslobođeni vize, slobodu da putuju gde žele i da imaju velike snove"

Dua Lipa je priznanje dobila u prisustvu roditelja, a tu su bile i ćerke bliznakinje Vjose Osmani koje su želele da upoznaju pevačicu. 

Podsetimo, Dua Lipa poreklo vuče upravo iz Prištine, odakle se preselila 2008. godine u London kako bi radila na svojoj muzičkoj karijeri. 

U prošlosti je u više navrata pričala negativno protiv Srbije i Srba i nazivala nas "nacistima i teroristima". Takođe je istakla da su tokom rata na Kosovu i Metohiji devedesetih od njenog dede, Seita Lipe, koji je u periodu od 1990. do 1995. godine bio direktor Istrorijskog muzeja u Prištini "tražili da fabrikuje istorijske činjenice, što je on odbio, zbog čega se našao na meti tadašnje srpske vlasti".

U intervjuu koji je dala za "Roling Stone", Dua se dotakla se i političkih tema, navodeći da se njena porodica sa Kosova i Metohije morala da se preseli nakon "srpske okupacije".

- Moj deda s tatine strane pisao je knjige o svemu što se dešava, nakon što se dogodila okupacija, srpske snage su tražile da on prepiše istoriju. Odbio je i izgubio posao - rekla je pevačica tada, a sada se čini da nakon poslednjeg "odlikovanja", Dua neće stati sa provokacijama.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!