Jelena Bin Drai danas živi život o kakvom mnogi maštaju. U srećnom je braku, uspešna je u svom poslu, ostvarena je kao majka. No, iako danas uživa u luksuzu, nije oduvek bilo tako.

Rođena je u mestu Žabalj, nadomak Novog Sada. Svoju popularnost je stekla 1998. kad je proglašena za Mis Jugoslavije, Mis fotogeničnosti i Mis interneta. Uspela je da osvoji čak tri titule od mogućih pet, na jednom izboru lepote.

Jelena Jakovljević bila je naša uspešna manekenka i misica.
ALEXANDER JOE / AFP / Profimedia 

Jelena ne krije da je njena porodica bila jako siromašna, te da joj je pratnja i podrška bio samo otac, jer nisu imali dovoljno novca da obezbede karte majki i bratu.

- Sećam se kao da je juče bilo. Samo moj otac je bio tamo kad sam bila na pozornici. Moja mama i brat morali su ostati u predvorju hotela, ispred vrata dvorane. U tom smo trenutku na računu imali samo 100 nemačkih maraka, što je bilo dovoljno za samo jednu ulaznicu - otkrila je Jelena.

Jelena nikad nije krila da je odrastala u siromašnoj porodici.
Instagram 

- Bila sam odlučna pobediti, ali kad su me proglasili za Mis interneta i Mis fotogeničnosti, mislila sam da je to to, izgubila sam svaku nadu, nije mi palo na pamet da bih mogla biti prva misica u istoriji naše zemlje koja će osvojiti tu tri titule na jednom takmičenju. Nisam tad plakala jer sam to uspela postići, plakala sam jer sam sa bine videla mamu i brata kako se pokušavaju naviriti kroz vrata dvorane ne bi li videli barem moje krunisanje. To mi je slomilo srce - objasnila je ona.

Ubrzo su joj se počela otvarati mnoga vrata, te je dobijala mnogobrojne angažmane. Zbog posla, jedno vreme živela je u Italiji, nakon čega se preselila u Dubaji.U Dubaiju njen život počinje da se menja, te da dobija bajkovite obrise.Tamo je srela i upoznala svog supruga, šeika Saida Bin Draija.

Jelena je u dubaiju upoznala svog supruga.
printscreen/instagram 

U tom trenutku Jelena je bila proglašena najlepšom misicom, ali uprkos toj činjenici, šeik nije obraćao pažnju na nju. Na prvu loptu, nije mu se svidela.

- Pri prvom susretu uopšte nije obraćao pažnju na mene. Tada sam imala samo četrdeset osam kilograma i, samim tim, delovala ispijeno. Njemu se kao i svakom Arapinu dopadaju "rasne" žene, sa izraženim oblinama. Zaintrigirala sam ga tek kad smo počeli da komuniciramo - ispričala je Jelena u jednom intervjuu pre nekoliko godina.

Jelena je svojevremeno rekla da se svom suprugu najpre nije dopala.
pritnscreen/instagram 

Ona je otkrila da Said i njegova porodica nisu konzervativnih shvatanja, te da su je odmah prihvatili bez ikakvih predrasuda. Verska razlika takođe nije predstavljala nikakav problem za njega i njegovu porodicu.

- Said je iz mešovitog braka. Onog dana kad je njegov otac oženio Engleskinju, prekršio je pravila, ali to je mnogo godina kasnije znatno pojednostavilo našu situciju. Njegova porodica me je odlično prihvatila. Prema meni se ophode kao da sam jedna od njih, ne praveći razliku između moje i njegove vere. Iako kod Arapa nije uobičajeno da mladić i devojka žive zajedno, Said i ja nismo oklevali da to učinimo. Zajednički život smo započeli posle samo dve nedelje zabavljanja - ispričala je Jelena.

Kruna njihove velike ljubavi jesu njihova deca. Par ima ćerku Asiju i sinove Hilala, Hamdana i Rašida.

Jelena je otkrila i da se u njihovoj kući podjednako poštuju svi verski praznici, kako njegovi, tako i njeni.

- Uvek svečano, kao i slava i Božić ili bilo koji islamski praznik. U našoj kući se sve slavi i poštuje po običajima koji nalažu. Farbaju se jaja, sprema se domaća srpska hrana, deca se kucaju jajima. Celu tradiciju iz Srbije smo preneli ovde - ispričala je ona jednom prilikom.

Njihovo venčanje imalo je posebnu simboliku. Naime, sve je bilo u znako broja 4.

- Venčali smo se 4. aprila, u četiri posle podne. Zabavljali smo se četiri godine, Saidov broj dresa kad igra polo je 4, a želimo četvoro dece - istakla je tada Jelena.

Jelena ima sve ono što bi skoro svaka žena poželela, ali ona nije neko ko živi na ražun svog supruga, već ima i brojne poslovne uspehe.

- Uvek sam bila radoholičarka i opcija da budem samo domaćica u mojoj glavi nikad nije postojala. Često radim iza ponoći. Više se niko ne čudi kad u dva ujutro dobije mejl od mene - objasnila je.

Zbog same udaje za šeika, ona se stalno suočava sa negativnim komentarima ljudi. Mnogi su pričali kako ona živi u Bin Draijevom haremu, te da mu nije jedina žena.

Instagram Jelena Bin Drai

- Naravno da živim u haremu. Ja sam povampirena Hurem. Moj suprug je Sultan Veličanstveni, to već znate, i sva sreća pa ima još 147 žena te ga za vreme ove pandemije ne moram trpeti i gledati svaki dan - našalila je ona.

Jelena je ovim htela da da do znanja svima da živi potpuno normalnim porodičnim životom i da nema prostora za senzacije i tračeve.

JELENA BIN DRAI U DUBAIJU LUDUJE UZ SRPSKE HITOVE Amtv

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

 može da bu