Svako domaćinstvo treba da ima metlu. Nema šta... to je valjda jasno kao dan...

Cena im je uglavnom "smešna", te ih na pijacama možete pazariti već za nekoliko stotina dinara. Cena malih je već od 150 dinara, u zavisnosti od veličine, međutim, ukoliko želite da izaberete "brendiranu" varijantu, za tako nešto moraćete malo više da izvrnete novčanik.

Naime, Zara home u svoju ponudu je uvrstila i metle "za moderne domaćice", i to je potpuno u redu. No, ono što baš i nije okej je cena.

Tako za malu metlu morate da izdvojite 1.490 dinara, dok za "tradicionalnu slamnatu metlu standardne veličine" morate dati skoro 4.000, odnosno 3.990 dinara.

Da zlo bude još gore, metle su proizvedene u Kini, što i piše na samom sajtu.

Metla u Zari košta oko 4000 dinara.
Unsplash/Magnus S 

Naravno, Tviter se usijao od komentara, a gotovo da nema osobe koja nije iskomentarisala da je "cena čist bezobrazluk", ali i da očekuju da metla ima neke posebne funkcije.

"Očekujem da sama čisti za te pare", "Za kinesku metlu toliko para, jeste realni?", "Da li može da se leti na ovoj većoj?", "Koliko ima brzina", "Usisivač može se nađe za te pare", "4 iljade za metlu dabogda sve izgorilo", samo je delić komentara.

Uostalom, kada može Balenciaga da prodaje "krmaču" odnosno torbe kakve su nosile naše bake na pijacu za 2.000 dolara, može i Zara Home metlu za skoro 4.000 dinara. Ali, da ipak ovo nije malo preterano? Šta vi kažete, da li biste kupili ovako nešto za ove pare?