Anđelina Džoli odnela je još jednu pobedu protiv Breda Pita i to kada je u pitanju nešto što mu je bilo veoma bitno - vinarija Miraval u kojoj su se nekadašnji supružnici i venčali davne 2014. godine.

Podsetimo, Pit je optužio Anđelinu da je namerno pokušala da mu nanese štetu tako što je prodala deo imanja "ruskom tajkunu sa toksičnim maerama", među kojima je navodno i plan za preuzimanje potpune kontrole nad višemilionskim poslovanjem, što su i pokazali pravni dokumenti u čiji je posed došao Daily Mail.

anđelina džoli pobedila je Breda Pita na sudu.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Džolijeva je svoj deo Chateau Miravala prodala je Juriju Šefleru, vlasniku kompanije koja proizvodi najprodavaniju rusku vodku "Stoličnaja" ili "Stoli" kako je zovu.

"Ministarstvo finansija SAD-a označilo je Šeflera kao "oligarha Ruske Federacije" i podvrgnulo ga sankcijama. Vodka Stoličnaja je bila predmet bojkota širom sveta, a nakon očajničkih pokušaja da se Šefler distancira od Putinovog režima, robna marka Stoli sada predstavlja veliki teret", navodi se u jednom sudskom podnesku.

Miraval vinarija bila je predmet spora anđeline džoli i breda pita.
BLK / The Photo One / Profimedia 

Anđelinina motivacija navodno je bila da "nanese štetu Pitu", jer je u to vreme sud dodelio glumcu pola starateljstva u žestokoj borbi para nad njihovih petoro, u to vreme maloletne dece. Kompanija koja je otkupila Anđelininu polovinu vinarije je "produžena ruka" Stoli grupe, što znači da se nalazi u vlasništvu Seflera koji trenutno ima adresu u Londonu.

"Džoli je planirala, a zatim sprovela u delo prodaju u tajnosti, namerno držeći Pita u neizvesnosti i svesno kršeći njegova prava koja su uslovljena ugovorom", tvrde advokati glumca.

anđelina džoli navodno je želela po svaku cenu da nanese štetu bredu pitu.
profiemdia 

"Na taj način je Džoli pokušala da iskoristi dobit koju nije zaradila i povrat ulaganja koja nije uložila", dodali su.

No, u poslednjem okršaju, tim Džolijeve je tražio dokumenta od Pita, njegovog poslovnog menadžera i njegove kompanije Mondo Bongo koja su odbijali da predaju. Iako je isprva sud bio na njihovoj strani, sada je doneta odluka da ipak moraju da predaju sve protivničkim advokatima i da ne mogu da odugovlače dok se žale na odluku.

Bred pit tužio je bivšu suprugu jer je nezakonito prodala deo kompanije.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Izvori bliski poslovnoj operaciji Anđeline Džoli rekli su da Pit dopušta da njegov bes zbog njihovog ružnog razvoda stane na put zdravom poslovnom razumu.

"Svako racionalno ljudsko biće bi bilo srećno da "Stoli" bude partner u njihovom poslu. Imaju vrhunski marketing i distribuciju", rekli su oni, objašnjavajući da firma nudi ogromne mogućnosti za razvoj poslovanja. "On jednostavno ne može da prevaziđe svoju mržnju prema Džoli", dodali su.

Ali izvor blizak Pitu rekao je da ne samo da je dogovor sa Stolijem nerazuman, već je glumac već odbio ponudu da ga proda Stoliju dok su on i Džoli još bili u braku.

Rekli su da je ideja o prodaji dela posla radi bolje distribucije u suprotnosti sa njegovim dugogodišnjim planom za projekat, a to je da vrati profit u kompaniju.

Osim toga, dodali su: "Najbolji način da zadrže vrednost za njihovu decu je da roditelji zadrže potpuno vlasništvo nad ovom sve vrednijom i rastućom imovinom".

Anđelina Džoli smatra da njen bivši suprug ne može da prevaziđe mržnju zbog razvoda.
Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Podsetimo, nekadašnji par sklopio je ugovor o imanju od 100 hektara na početku svog partnerstva. Tada je Pit dobio prvu odbijenicu da kupi njen deo ukoliko želi da ga proda, što je i rečeno na sudu.

Miraval je u vlasništvu Quimicuma, firme u kojoj je Pit izvorno imao 60 posto udela preko svoje firme Mondo Bongo, dok je Džoli držala 40 posto preko svoje kompanije Nouvel.

Bred Pit i anđelina Džoli ne prestaju sa bitkom oko vinarije.
Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia 

Tri godine pre nego što su se on i Anđelina razišli, Pit je preneo deset posto deonica Mondo Bonga na Nouvel, čime su oni postali vlasnici od po 50 posto Quimicuma. No, prema tužbi, prenos od deset posto je ništavan jer su deonice 'prodate' za samo 1 evro, a ne za 'ozbiljan' iznos kako to zahteva luksemburški zakon. Zanimljivo je da je nekadašnji par u jednom trenutku čak i postigao dogovor o ceni, međutim, sve je vratila unazad odluka suda o deljenju starateljstva nad decom, a kakav će epilog biti na kraju, te da li će Pit ponovo uložiti žalbu ostaje da vidimo, a neke njihove fotografije iz vremena kada je Miraval bilo njihovo omiljeno mesto pogledajte u nastavku.

Shutterstock Pogledajte kako su nekad izgledali Anđelina Džoli i Bred Pit u doba njihove najveće ljubavi.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!