Margo Robi definitivno danas živi život o kakvom je ranije mogla samo da sanja. Upravo je zvanično proglašena za najplaćeniju glumicu u Holivudu, i to zahvaljujući honoraru koji je zaradila zahvaljujući filmu "Barbie".

Glavna uloga glumici je donela zaradu od neverovatnih 12,5 miliona dolara, što je za četvrtinu premašilo njen do sada najveći honorar - za film "Birds of Pray" iz 2020. u kojem je igrala Harli Kvin.

Kanadskom glumcu Rajanu Goslingu je isplaćen isti honorar iako nije u glavnoj ulozi poput svoje kolegice Margo, već tumači Kena. Tako su njih dvoje zauzeli 17. i 18. mesto na Variety listi najplaćenijih glumica i glumaca Holivuda.

Margo Robi je zahvaljujući filmu "Barbie" dobila titulu najplaćenije glumice.
Youtube 

Zanimljivo je i da se na drugom mestu nalazi Mili Bobi Braun koja tumači Eleven u "Stranger Things". Inače, ova 18-godišnja glumica je zaradila 10 miliona dolara za glavnu ulogu u filmu "Enola Holmes 2", dok je na prvom mestu Tom Kruz koji je igrao u nastavku "Top Gun: Maverick", a računa se da bi od zarade na blagajnama mogao da iskasira više od 100 miliona dolara.

Tom Kruz je na prvom mestu kada su u pitanju najplaćeniji glumci.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Titulu najplaćenije Margo je odnela zasluženo, a iako joj danas na svim poljima "cvetaju ruže", to nije oduvek bilo tako. Margo je rođena u Australiji, a odrasla je sa majkom Sari Kesler, fizioterapeutkinjom, braćom Lahlanom i Kameronom kao i sestrom Anjom. Otac Dag Robi napustio je porodicu nedugo nakon njenog rođenja i nema mnogo kontakta s njim.

Radila kao konobarica da bi pomogla porodicu

Da bi pomogla porodicu Margo je sa 16 počela da radi honorarno kao konobarica, pravila je prodavala sendviče i čistila kuće. Gluma je bila njena velika ljubav, te je upisala dramsku umetnost na koledžu Somerset u gradiću u blizini Gold Kousta. Otamo je otišla u Melbourn, na drugi kraj Australije, gde je bilo mnogo više posla za mladu glumicu koja tek treba izgraditi karijeru.

Na početku je snimala reklame, pojavila se u dva mala nezavisna filma, a potom se prijavila na audiciju za ulogu u “Susedima”, najpopularnijem i najdugovečnijem australijskom televizijskom serijalu, u kojem su se pre nje probili i Nikol Kidman ali i mnoge druge buduće holivudske zvezde.

U seriji je ostala tri godine, a onda je bila spremna za Holivud. Mesecima je vežbala američki naglasak ne želeći da u Americi dobija samo uloge Australijanki.

Pohod na Holivud

Isprva je uspela da dobije ulogu u seriji "Pan Am" sa kristinom Riči, ali je šou ukinut zbog slabe gledanosti. Ipak, tih 14 epizoda koliko je snimila bilo je dovoljno da je primete holivudski producenti. Usledio je film "Vuk sa Vol strita" sa Dikapriom i ovo ostvarenje širom joj je otvorilo vrata Holivuda.

Margo Robi vrata Holivuda otvorio je Vuk sa vol Strita.
DUTCH... / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Vrlo brzo nakon "Vuka s Vol Strita" snimila je britanski niskobudžetni film "Francuska svita" i nakon njega ostala da živi u Londonu s društvom koje je upoznala na setu. Iako je već dobijala izdašne honorare i mogla je da priušti luksuzan način života, ona je novac od "Vol Strita" dala majci da otplati hipoteku na kuću, a sama je u Londonu živela u iznajmljenoj ruševnoj kući u četvrti Klapham u predgrađu, koju je delila s još pet mladih filmaša.

Među njima je bio i Tom Akerli, treći pomoćnik reditelja u filmu "Francuska svita" i osoba u koju će se kasnije i zaljubiti.

Letovanje na Hvaru

S njim je sledeće leto otišla u Hrvatsku, spavala u hostelu na Hvaru, provodila noći u klubu Karpe Dijem, a rano ujutro bi se bacila u more da se razbudi. Ali, i taj je odmor morala da prekine, kao i onaj u Kanadi nekoliko godina ranije, kad je dobila ulogu u serijalu “Neighbours”. Ovaj put ju je oko šest ujutro nazvao agent i rekao joj da u roku od 48 sati mora biti u Njujorku na audiciji za film “Focus” sa Vilom Smitom.

Margo Robi kao devojka je čistila kuće.
Youtube 

- Odmah sam otišla da se raspitam kad polazi prvi brod za Split. Rekli su mi da diže sidro za 20 minuta i da taj dan nema drugog. Na brzinu sam se spakovala, odurila u luku i ukrcala se. Promenila sam nekoliko letova i iz Splita uspela da dođem do Njujorka, ali sam se u avionu kojim sam letela preko Atlantika presvukla u pidžamu da mi bude ugodnije. Kad smo sleteli u Njujork, nisam našla svoj prtljag pa sam pre audicije morala da odem da kupim neku odeću da se pred Vilom Smitom ne pojavim u pidžami. Ni sama ne znam kako mi je to sve uspelo - ispričala je posle.

Još umorna od puta, neuredne frizure, nije ostavila baš najbolji utisak.

- Verovatno joj nije stalo do ove uloge kad se nije potrudila da se sredi - pomislio je Vil Smit.

Ali, ulogu je dobila i, kao i u “Vuku s Wall Streeta”, i u ovom filmu ostavila odličan utisak. “Focus” je podbacio na blagajnama, ni kritičari nisu bili oduševljeni, ali svi su hvalili glumu Margo Robi, za koju se pisalo da je jedina svetla tačka u filmu. Kao i za sve prethodne uloge, australijska glumica se temeljno pripremila. Za uloge mlade prevarantkinje, koja želi da izučim zanat od najboljeg, toliko je dobro savladala trikove s kartama da ih je pred kamerama često morala ponavljati - jer ih je izvodila toliko brzo i vešto da reditelj nije mogao da vidi šta je zapravo uradila.

U godinama koje slede usledile su i druge sjajne uloge poput Harli Kvin, ili pak Tonje Hardig, a sve su veći izgledi da ćemo Margo tek gledati u sjajnim ostvarenjima.

Srećna i u ljubavi

Ljubav između nje i Toma Akerlija desila se spontano. Družili su se, zabavljali, putovali, a onda su se emocije rodile.

- Bilo mi je čudno to što mi se događa. Nisam verovala u veze, bila mi je muka od ideje da bi trebao da živim s nekim i mislila sam da se nikada neću udati. A onda se dogodilo. Bili smo jako dugo prijatelji. Mislim da sam se zapravo brzo zaljubila u njega, ali sam potiskivala ta osećanja u sebi jer nisam verovala da me može voleti muškarac kao što je Tom. Govorila sam sama sebi: Nemoj mu to pokazati, nemoj se sramotiti, nemoj biti glupa. A onda se sve brzo odvijalo, i nekako je postalo logično da smo u vezi, odjednom je sve imalo svoj smisao.

2018. godine venčali su se na privatnoj ceremoniji kojoj su prisustvovali samo porodica i najbliži prijatelji. Akerli je obukao tamno odelo, Robi bež venčanicu bez vela, ali - nisu želeli da se slikaju, pa su svi gosti pre dolaska morali da ostave svoje mobilne telefone. Deveruša joj je bila sestra Anja, a do oltara ju je dovela majka Sari - oca koji ih je ostavio dok je ona još bila mala nije ni pozvala na venčanje.

Par je nastavio da živi u novoj, lepoj kući koju su kupili u Kaliforniji, zajedno rade za svoju producentsku kuću LuckyChap Entertainment, koja je zaslužna i za film “Birds of Prey i emancipacija famozne Harli Kvin”. Bila je to, naime, ideja Margo Robi, da svom liku iz “Odreda otpisanih” podari film pa ga je s mužem i producirala, a finansijski efekat je bio toliko dobar da je sasvim izvesno da će se snimiti još nastavaka.

Dsanchez/CPR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, pritnscreen/youtube Margo Robi

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!