Žizel Bundšen, jedna od najplaćenijih manekenki danas proslavlja 42. rođendan. Rođena je 20. jula u Brazilu, a kao mala želela je da bude profesionalna odbojkašica. Ipak, život ju odveo u svet modelinga.

Gotovo da ne postoji brend s kojim ova lepotica nije radila, a sve je počelo kada je sa 14 godina učestvovala na izboru za Elite model look. Sa 15 godina je počela da radi, a 1997. počinje njen proboj.

Sa 18 godina pojavila se na reviji Aleksandra Mekvina, kada je pistom prošetala sa vrlo malo odeće, a tokom presvlačenja manekenka je imala nezgodu s garderobom, koja je toliko bila oskudna da je otkrila gotovo sve.

žizel bundšen je sa 14 godina počela da se bavi modelingom
Shutterstock 

Nakon ovog "peha", tada mlada i neiskusna Žizel počela je da plače jer se, kako je rekla obrukala.

"Pokušala sam da zadržim suze, ali one su same padale", opisala je Žizel svoje prvo iskustvo u svojoj knjizi Lessons: My Path to a Meaningful Life. Takođe je otkrila da se jedno vreme borila sa anoreksijom i estetskim intervencijama.

Žizel Bundšen otkrila je da je imala suicidalne misli kada je njena karijera bila u zenitu.

Svojevremeno najplaćenija manekenka na svetu, koja se pre nekoliko godina povukla sa piste, priznaje da je imala napade panike i osećala je da je svet "guši", zbog čega je čak razmišljala da oduzme sebi život.

"Razmišljala sam često: "Ako sada skočim sa balkona, sve ovo će se završiti i ne moram više da brinem zbog ovog osećaja koji me guši", ispričala je pre nekoliko godina za People magazin.

"Stvari mogu izgledati savršeno spolja, a da nemate pojma šta se zapravo dešava. Smatrala sam da treba da podelim sa svetom svoje slabosti, to me je navelo da shvatim da nikad ne bih menjala ništa od onog kroz šta sam prošla, jer sada sam ono što jesam baš zbog tih iskustava", rekla je manekenka.

žizel je bila deo modne kompanije victoria secret
Shutterstock 

Najplaćenija manekenka

U Njujork se preselila 1997. kada je počela da dobija veoma plaćene angažmane, a Forbs ju je proglasio najplaćenijim modelom svih vremena.

Radila je više od 2000 revija za najpoznatije modne kuće kao što su Chanel, Gucci, Valentino, Versace, Dior, Balmain, Tom Ford, Fendi, Roberto Cavalli, Prada... Preko 100 puta je krasila naslovnica modne bilbije Vogue, a od 1999. do 2007. godine bila je model kompanije Victoria secret.

Ljubavni život

U periodu od 2000. do 2005. godine bila je u vezi sa glumcem Leonardom Dikaprijem, a 2004. godine ih je časopis People uvrstio na svoju godišnju listu najlepših parova. Ipak, posle pet godina veze, umesto svadbenih zvona, usledio je raskid. Kako se pisalo, Leo nije želeo brak, a Žizel je planirala da osnuje porodicu.

žizel bundšen bila je 5 godina u vezi sa leonardom dikaprijem
Shutterstock 

"Da li sam u želji za promenom i ozbiljnošću bila sama? Na kraju, se nažalost pokazalo da jesam. Shvatila sam da mi je dosta pušenja, alkohoa i previše poslovnih obaveza. Postala sam svesna stvari koje su mi smetale. Zar sam zaista sama u želji za promenom dok je on odbijao da bilo što promeni?! Odgovor je, nažalost, bio potvrdan", rekla je Žizel nakon raskida.

2006. godine lepa manekenka upoznala je svog sadašnjeg supruga, igrača američkog fudbala Toma Brejdija. Venčali su se 26. februara 2009. godine na skromnoj ceremoniji u Santa Moniki, u Kaliforniji, a u aprilu iste godine priredili su još jednu ceremoniju na Kostariki.

Pred Žizel, Brejdi je bio sa američkom glumicom i modelom Bridžet Mojnahan koja je bila 6 godina starija od njega. Raskinuli su u decembru 2006. nakon tri godine veze, a da su se prijateljski rastali svedoči i rođenje njihovog sina Džona Edvarda Mojnahana 22. avgusta 2007. kojeg su zajednički odgajali.

tom brejdi je pre žizel bio u vezi sa glumicom bridžet mojnahan
RICH SCHMITT / AFP / Profimedia 

Iste godine, Tom Brejdi je u decembru započeo svoju vezu sa Žizel Bundšen  koju je upoznao na sastanku na slepo, a spojio ih je zajednički prijatelj. Danas važe za jedan od najlepših parova na sceni, a imaju i dvoje dece, 12-godišnjeg sina Bendžamina i 9-godišnju ćerku Vivijan.

Uprkos tome što slavni Tom Brejdi i njegova supruga takođe poznata manekenka Žizel Bundšen važe za jedan od najstabilnijih parova u svetu šoubiznisa, i oni su se suočili sa krizom u braku. 

O ovoj temi iskreno je govorio proslavljeni sportista.

- Imala je osećaj da nisam više deo porodice. Ja sam celu sezonu igrao američki fudbal, a ona je vodila računa o kući. Kad bi se sezona napokon završila bacio bih se na sve svoje druge poslovne prilike i obaveze i treninge, a ona je ogorčeno pitala: "Ali kada misliš da nađeš vremena za kuću? Kada misliš da odvedeš decu u školu i provedeš malo vremena sa njima? 

MiamiPIXX / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, Instagram Žizel Bundšen je 2006. godine upoznala svog sadašnjeg supruga Toma Brejdija.

To je bio veliki deo našeg braka i morao sam da se suočim sa problemom, jer je napisala kako i ona ima svoje ciljeve i snove i da je vreme da i ja počnem da se bavim kućom i decom. Morao sam da se promenim, jer nisam mogao da radim sve što sam želeo uz (američki) fudbal zbog svoje porodice... Situacija nije bila dobra.Žizel nije bila srećna i bili smo na ivici razvoda, rekao je Brejdi. Ipak, kriza je iza njih, a danas su praktično nerazdvojni.


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!