Ivana Stanković je prva srpska manekenka koja je imala priliku da se nađe na naslovnici modne biblije - magazina Vogue. Tokom svoje bogate manekenske karijere imala je priliku da pistu deli sa slavnim koleginicama poput Kristi Tarlington, Naomi Kembel i Sindi Kraford, a sarađivala je i sa brojnim poznatim brendovima.

Prepoznatljiva je po svojoj kratkoj kosi, a kako je jednom prilikom otkrila, italijanski modni kreator Đorđo Armani bio je taj koji ju je nagovorio da se ošiša na kratko.

"Armani je gospodin, on je jednako stil. Na kraju su me on i njegovi saradnici nagovorili da se ošišam iako ja to nisam htela. Uvek mi je bio san da imam dužu kosu, sa njom izgledam i lepše i mlađe", rekla je Ivana svojevremeno u jednoj emisiji.

Bila je Armanijeva muza, ali ne krije da je s određenim brendovima bilo zahtevno raditi. Među njima izdvojio se Kelvin Klajn. 

"Kada sam čula koliko ću biti plaćena po satu za to da na meni probaju i šiju modele, kao i da će sa njom biti Kejt Mos, predomislila sam se", prisetila se ova uspešna srpska manekenka.

U svet manekenkstva zakoračila je nakon što se prijavila za konkurs zagrebačkog magazina "Svijet", koji je organizovao domaći izbor za "Fordovo lice". Nakon toga usledio je poziv modne agencije "Ford" da radi za njih u Njujorku. Ubrzo je krenula da ređa uspehe -  usledila je naslovnica za špansko izdanje magazina Vogue. Inače, Ivana je prva srpska manekenka kojoj je tako nešto pošlo za rukom.

Nakon Voge, počeli su da se nižu uspesi i saradjuje s velikim imenima kao što su Donetalea Vercaće, Roberto Kavali, Dona Karan, Dolče i Gabana, Armani, Guči...

Ono po čemu je ostala upamćena jeste čuvena reklama za naočare brenda Roberto Kavali sa holivudskim glumcem Brusom Vilisom.

Nakon života i angažmana u svetu, Ivana danas živi u Beogradu, a izdala je i svoju knjigu sa interesantnim detaljima iz njene bogate karijere. 

Ivana Stanković jedna je od najuspešnijih srpskih manekenki
Youtube 

"Moji "penzionerski" dani su lepi, ispunjeni ljubavlju, srećom, nekim stvarima za koje nisam imala vremena. Živela sam život u koferu, ali bio je to život o kome sam sanjala. Ja i sada putujem mnogo, ali turistički, tako da i u tome uživam", ispričala je Ivana za Blic 2017.

Zanimljivo je i da je ova lepa Beograđanka oduvek čuvala svoj privatni život daleko od očiju javnosti i nije govorila ništa o svojim partnerima, sem jednom - kada se zaljubila u svog kolegu Dominika.

2017. se verila za Dejana Božovića, koji je godinama živela i radila u inostranstvu, a kako Ivana danas izgled apogledjate u galeriji u nastavku teksta:

Kurir/ Damir Dervišagić, Youtube Lepa manekenka je prva Srpkinja na naslovnici Vogue

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!