Proslavljeni glumac Patrik Svejzi preminuo je 14. septmebra 2009. u 57. godini od raka gušterače i ostavio za sobom milione neutešnih obožavatelja.

Pokojni glumac progovorio o svojoj teškoj bolesti početkom 2009. kada je otkrio s čim se borio.

"Nikad nisam bio osoba koja beži od izazova. Možete se kladiti da prolazim kroz pakao, a tek sam na početk", rekao je tada glumac,

Patrck, koji je preminuo na svom ranču "San Gabriel Mountains" blizu Los Anđelesa, priznao je da se jako boji i da ljut je bio zbog svoje bolesti.

Patrik Svejzi
Shutterstock 

"Pitam se: 'Zašto ja?", rekao je.

Patrikova borba s rakom gušterače je započela krajem 2007., kada primetio je da nešto nije u redu tokom proslave Nove godine sa suprugom, spisateljicom Lisom Niemi (65).

"Pio sam šampanjac i osećao sam se kao da ulivam kiselinu u sebe, kao da imam otvorenu ranu", objasnio je tada glumac.

Kako je otkrio planirao je da što duže krije svoju tešku dijagnozu dok on i supruga ne odluče kako bi nastavili dalje, međutim američki mediji plasirali su vest da mu je ostalo samo 5 nedelja života. Ipak, glumac je tada svima poručio da ima nameru da se bori, te da ga gledaju pobeđuje opaku bolest.

Patrik Svejzi
FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia 

Nažalost, karcinom je bio jači, a nakon glumčeve smrti američki mediji su se pisali o ponašanju njegove supruge. Naime, Patrikovi prijatelji su ispričali da ga je Lisa držala poput roba na njihovom ranču kao i da nije dopuštala nikome da ga posećuje.

Patrik Svejzi
Shutterstock 

"Zanemarivala ga je čim njegovog mlađeg brata Dona nije bilo u gradu zbog posla. Satima je ne bi bilo u kući, a kad bi se on vratio, pronašao bi Patrika kako leži u fekalijama i urinu. Kada su se svađali, šamarala ga je i grebla", rekli su glumčevi prijatelji. Takođe su tvrdili i da ga je varala, kao i da su pre njegove bolesti imali burnu vezu jer je ona želela da kontroliše svaki aspekt njegovog života.

Kako je umro Patrik Svejzi?
Shutterstock 

Glumčevu porodicu je naljutilo i što je Lisa prodavala njegove suvenire s filmskih setova, a jedan od njih je bila i kožna jakna iz kultnog filma "Prljavi ples". Zbog toga se javno oglasila Patrikova nećakinja Danijel Svejzi koja je izjavila da su sve Patrikove dragocenosti trebale da ostanu u porodici. 

Patrik i Lisa su bili u braku od 1975. i nisu imali dece.