Andrea Bočeli danas je najpoznatiji i najcenjeniji opersi pevač, a mnogi ne znaju da je ovaj Italijan jednom prilikom je javno odao čast svojoj majci Edi jer nije poslušala savet doktora i pobacila, nakon što su joj rekli da će on imati neku vrstu deformacije.

Tenor koji je širom sveta prodao više od 70 miliona ploča, na jednom koncertu u rodnoj Italiji 2010. godine publici je ispričao priču o jednoj trudnoj ženi koja je primljena u bolnicu jer je imala upalu slepog creva.

"Doktori su joj stavili led na stomak, a kad se tretman završio rekli su joj da bi trebalo da pobaci dete, jer je to najbolje rešenje, pošto će beba da se rodi s nekom vrstom invaliditeta. Ali mlada i hrabra žena odlučila je da neće da abortira i dete je rođeno. Žena je bila moja majka, a ja sam bio dete", rekao je Andrea svirajući na klaviru, osvetljen na bini samo plavim svetlom. U emotivnom izlivu dodao je da je zbog cele priče pristrasan, ali da smatra da je to bila prava odluka.

"Nadam se da će to da ohrabri mnoge druge majke koje bi mogle da se nađu u sličnoj teškoj situaciji, ali žele da spasu život svoje bebe", poručio je tom prilikom Bočeli.

ANdrea Bočeli sukoro će održati koncert u Beogradu
Shutterstock 

Ubrzo nakon što se rodio 22. septembra 1958. dijagnostikovan mu je urođeni glaukom, zbog kojeg je ostao delimično slep. Nakon što ga je pogodila lopta u glavu kad je imao 12 godina, potpuno je izgubio vid.

U svojoj poruci on nije objasnio zašto su doktori preporučili abortus u vreme kad je takva praksa još bila ilegalna u Italiji. Abortus je u toj zemlji postao legalan u maju 1978., kada je Italijankama odobreno pravo da prekinu trudnoću na spostveni zahtev u prvih 90 dana. Pre toga pobačaj je mogao da se obavi samo ako je fetus bio ozbiljno deformisan ili je život majke bio u velikoj opasnosti.

Bočeli nije rekao ni da li se njegova majka podvrgla operaciji slepog creva niti je opisao na što su doktori sumnjali u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem. 

Pevačka zvezda Andrea Bočeli ističe da je beskrajno zahvalan svojoj majci što je poslušala sebe i nije ga odbacila.

Magazin People ga je 1998. uvrstio na listu 50 najlepših ljudi na svetu. Rođen je u Toskani i odrastao na farmi s ocem Alesandrom, majkom Edi i bratom Albertom. Njegovi roditelji proizvodili su vino u seocetu La Sterca, a i dan danas Edi i Alberto žive u porodičnom domu, dok mu je otac preminuo 2000. godine.

Još kao dečak Andrea je pokazivao ogromno zanimanje za muziku. Edi je često govorila da je muzika jedina stvar koja može da ga uteši i da ga smiri. Sa šest godina je počeo da svira klavir, a kasnije je naučio da svira flautu, saksofon, trombon, harfu, gitaru, bubnjeve i trubu.

Andrea je celo svoje detinjstvo obožavao da peva, a sa 14 godina pobedio je na prvom pevačkom takmičenju s legendarnom melodijom "O sole mio". Međutim, otišao je na studije prava u Pizi. Da bi se izdržavao, pevao je po barovima, ali je svejedno završio studije i proveo godinu dana kao advokat.

Andrea Bočeli u braku je sa 26 godina mlađom Veronikom
Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Godine 1992., italijanska pop zvezda Cukero otvorio je audiciju za tenore kako bi snimio demo za svoj album i poslao ga Lučanu Pavarotiju. Nakon što je slavni tenor čuo Andreu kako peva, rekao je Cukeru da snimi pesmu s njim. Demo snimak je poslat Katerini Kaseli, koja je posle bila Bočelijeva mendžerka i producentkinja. Nakon toga usledio je neverovatan uspeh.

Za veme studija upoznao je svoju, sada već bivšu, suprugu Enriku, s kojom ima dva sina – Amosa i Matea. 2014. oženio se Veronikom Berti sa kojom je dobio ćerku Virdžiniju.

Andrea je jednom za "The Guardian" izjavio da je njihov brak zapravo počeo kada su se upoznali, a upoznali su se 2002. godine na jednoj zabavi. Veronika je tada imala samo 18 godina, a nakon što ju je upoznao, iste večeri joj je otpevao ariju.To je bilo dovolljno - pesmom ju je osvojio!

"Svi su bili tamo, bio je to zaista divan trenutak između nas. To je bio najbrži, najhitriji početak, jer smo iste noći počeli da živimo zajedno", rekao je Bočeli. Kako je rekao razlika od 26 godina je učinila stvari lakšim, a ne težim, a kako izgleda njegova izabranica, pogledjate u galeriji u nastavku teksta:

Shutterstock, Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia Italijanski tenor oženio je Veroniku 2014. godine

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!