Švedska manekenka Izabela Viola Lindblom danas je izašla iz splitskog zatvora gde je provela devet dana nakon što je privedena u jednom tržnom centru zbog remećenja javnog reda i mira.

Inače, ova 31-godišnjakinja je tom prilikom bila i u alkoholisanom stanju - izmereno joj je 1,26 promila, prenosi "Šibenski. hr". Posle incidenta je odvedena na psihijatriju, gde je nisu zadržali, te je privedena pred Opštinski prekršajni sud u Splitu.

Izabela je odležala devet dana zatvora, a sudija ju je obavezala i da plati troškove postupka u visini od 4. 680 dinara. Inače, ovo nije prvi incident ove lepotice, prošle godine je u jednom hotelu u Splitu mahala i pretila plastičnim pištoljem.

Podsetimo, Izabela je inače bivši švedski top model, a javnosti u Hrvatskoj, ali i regionu postala je poznata nakon što se otkrilo da je praktično okupirala nenaseljeno ostrvo Jaz kod Rogoznice. Ona je odatle terala kupače i posetioce, a čak je donela i kokoške koje su sa njom živele na ostrvu.

Niko nije siguran šta se to Izabeli desilo tokom njenog boravka na Jadranu pa da donese odluku koju je izgleda neopozivo donela, a postoji mogućnost da joj je od starta bila ideja da se ilegalno naseli na pustom ostrvu Jaz.

Izabela Viola Lindblom je švedska manekenka koja je naselila hrvatsko ostrvo.
Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Kako prenose mediji, poznata manekenka je u Hrvatsku stigla prošle godine i neko vreme provela je u Zagrebu, a zatim je prošlog meseca došla u Rogoznicu, gde je rezervisala apartman s pogledom na pusto ostrvo Jaz, na kojem se ubrzo naselila. Od tada, kako kažu lokalni stanovnici, kupuje u obližnjoj prodavnici i taksijem ili čamcem se vraća do ostrva, gde boravi sa svojim kokoškama i psom

Govorila je da je u Hrvatskoj i da može da radi šta hoće i tako ljutila tamošnje stanovništvo. Niko ne zna da li je ona negde u međuvremenu bila i zašto je došla u Rogoznicu, niti kako je odabrala ovo ostrvo da ga proglasi svojim.

Iz opštine kažu da su obavestili sve nadležne institucije i inspekcije, ali čini se da nema pomoći - Šveđanka je sve kazne koje su joj uručene uredno platila i nastavlja svoje ‘letovanje’.

Šveđanka nema kuću na ostrvu, navodno je spavala u ležaljci razapetoj među drvećem, a pričalo se da je naručila i šator. Takođe, ona je koristila i plaćala usluge onih koji joj brodom prevoze potrepštine na ostrvo.

Izabela Viola Lindblom je izašla iz zatvora u Splitu,
Byron Purvis/AdMedia / ADMedia / Profimedia 

"Konstatujem da ima dosta novca, plaća sve što treba, bar duplo, za potrepštine i usluge, donose joj sve kopnom i morem, obavlja higijenske potrebe i tušira ​​se u lokalnoj marini. Niko zapravo ne zna njenu misiju, osim da tvrdi da je okupirala ostrvo", ispriča je jedna meštanka za "Kurir".

Meštani misle da ima psihičkih problema, drugi dodaju da joj je droga popila mozak, a jedna Rogozničanka koja je dala izjavu za medije, svedoči da je manekenka u desetak minuta razgovora popila gotovo litar votke.

O slučaju su obavešteni i Lučka kapetanija i komunalna policija opštine Rogoznica, a intervenisala je i policija, piše Šibenski portal. Manekenka je navodno dobila rok do kog mora da napusti ostrvo, odnosno da negde prijavi boravak. U Opštini se nadaju da je napustila njihov kraj i poštedela ih daljih problema.

Izabela Viola Lindblom je provela 9 dana u zatvoru.
Kalaidjian/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Lokalci su se više puta žalili na to da ova Šveđanka često galami po ulici, kao i da ne pušta nikoga na ostrvo Jaz. Ostaje nerazjašnjeno šta bi mogao biti razlog zbog koga je ova nekadašnja manekenka odlučila da se osami na ovom ostrvu, kao i koliko će čitava situacija trajati.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!