Čovek ne može a da se ne zapita koji su kriterijumi po kojima široka publika bira svoje miljenike kad se naiđe na neku ovakvu vest. Naime, Tejlor Svift je tokom izolacije napisala i komponovala nove pesme, potom za vrlo kratko vreme snimila i izdala album, i on se već našao na prvom mestu čuvene Bilbordove liste najboljih albuma svih vremena. Ispred Vitni Hjuston. U isto vreme, koga god da zaustavite na ulici, on može da vam otpeva "And I will always love you," dok se bilo koje pesme Tejlor Svift neće setiti ni na primer.

Naravno, stvar je u brojkama. Prosto, album "Folklor" opstao je duže na prvom mestu top liste najprodavanijih albuma nego bilo koji pre njega i time postao najbolji. Na stranu to što u vreme kada je Vitni dominirala, njen album nije mogao da se daunlouduje jednim klikom, već je moralo da se ode u prodavnicu i da se plati iz svog džepa za nosač zvuka.

Ali, to Bilbordova lista ne računa.

Da li je zaista bolja?
Profimedia Da li je zaista bolja?

Lepo je što u današnje vreme, kad je ponuda na tržištu praktično beskonačna, postoji sistem koji nam, na osnovu mišljenja široke publike, nešto preporučuje, kako bi nam olakšao izbor. Ipak, treba imati u vidu da brojke nikada nisu realan pokazatelj vrednosti, posebno kad je reč o stvarima podložnim ukusu. Oskar Vajld je svojevremeno definisao cinika kao onoga ko "zna cenu svega i ne zna vrednost ničega", pa bi se po tome reklo da smo u poslednje vreme postali jako cinični. 

Ili, kako bi naš legendarni sportski novinar i komentator Zvonko Mihajlovski rekao: "Statistika je kao bikini: mnogo toga otkriva, ali najvažnije sakriva."