Mlad mesec bavi se razmišljanjem i procenom novootkrivenih misli i ideja, ali pošto nije značajno postavljen u natalnoj karti svakog horoskopskog znaka, njegovu energiju neće svi osetiti.

Lunacija koja se odvija u promenljivom znaku neće uticati na kardinalne znakove toliko koliko lunacija u njihovom sopstvenom modalitetu, čineći efekte mladog meseca u Blizancima daleko manje primetnim za njih.

Međutim, mladi mesec i dalje imaju tendenciju da simbolizuje period novih početaka i svežih poglavlja, a pošto i dalje vlada nad astrološkom kućom u njihovim natalnim kartama, neće proći potpuno nezapaženo.

Dok se spremamo da pređemo u kardinalno godišnje doba, ova četiri znaka se podstiču da procene više tema iza kulisa pre nego što lunacije počnu da zauzimaju centralno mesto kada pređemo u letnji solsticij.

Evo šta kardinalni znaci mogu da očekuju od mladog meseca u Blizancima 30. maja...

Ovan

Imali ste jednu od daleko najubrzanijih i najprometnijih sezona, ali dobra stvar je što nećete morati da brinete da će vam ova lunarna promena doneti neka velika otkrića.

Umesto toga, bićete pozvani da procenite svoje trenutne misli, težnje i veštine, pošto će se mlad mesec odigrati u vašoj trećoj kući. Treća kuća se smatra kućom komunikacije, pa nemojte se iznenaditi ako 30. maja zateknete sebe da pričate ili delite ideje više nego obično.

Međutim, pošto je Merkur još uvek retrogradan, možda ćete se osećati kao da neke od svojih ideja još uvek niste spremni da u potpunosti sledite ili ćete možda imati poteškoća da pronađete reči kojima biste izrazili ono što vaši novi poduhvati mogu podrazumevati.

Ovnovi, Rakovi, Jarčevi i Vage očekuju velike promene
Shutterstock 

Rak

30. maja, mlad mesec u Blizancima će se desiti u vašoj 12. kući izolacije, povlačenja i povučenosti, što će vas podstaći da duboko, radoznalo zaronite u svoje navike i rituale mentalnog zdravlja.

Ovo je dan introspekcije za vas, i dešava se neposredno pre nego što zakoračimo u vašu sezonu. Iskoristite ovo vreme da napunite baterije, razmislite, ali pokušajte da ne brinete previše o tome da ste u obavezi da bilo šta smislite.

Skloni ste da se osećate najbolje kada usmeravate svoju mentalnu energiju ka nečemu, ali sada je idealno vreme da date prioritet mentalnom odmoru. Ipak, ne brinite, vratićete se na uobičajeni posao kada Merkur krene u direktni hod sledećeg meseca.

Vaga

Kao vazdušni znak, ova lunacija vas neće izbaciti iz ravnoteže, Vage, tako da ne brinite – ali može pokrenuti razgovore oko vaših sistema verovanja jer će mlad mesec osvetliti vašu devetu kuću duhovnosti, mudrosti i putovanja.

Iako ovo možda nije najbolje vreme za planiranje bekstva, savršeno je vreme da razmislite gde biste možda želeli da otputujete kada se Merkur uputi ka napred. Pošto je ovo mlad mesec, možda ćete primetiti priliku da se sada upustite u nešto novo, ali ne morate nužno da se osećate pozvanim da preduzmete akciju.

Umesto toga, usmerite svoju vazdušnu energiju u čitanje nove knjige ili vođenje dnevnika. Ova bezbrižna, razigrana energija je odlična da zaronite u vaše sfere interesovanja.

Jarac

30. maja, mlad mesec u Blizancima će staviti naglasak na vašu šestu kuću posla, rutine i zdravlja, što će vas navesti da razmislite o tome kako možete da inovirate ili organizujete ovu oblast svog života.

Šesta kuća ima tendenciju da više predstavlja rad iza scene, tako da ovo može biti idealan dan za organizovanje datoteka ili papirologije ili slanje e-pošte. Kao znak zodijaka koji je orijentisan na uspeh, najbolje funkcionišete kada se stvari odvijaju glatko, i dok retrogradni Merkur verovatno nije ovo olakšao, ovaj mladi mesec je prilika da se vratite na stvari.

Ovo bi takođe mogao biti odličan trenutak da razmislite o tome kako ste se svakodnevno brinuli o svom telu i potencijalno bi moglo da se poklopi sa novim velnes poduhvatom. U svakom slučaju, iako ova energija neće biti neverovatno primetna, ona i dalje ima potencijal da vam bude od pomoći.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.