Kroz Plejboj vilu prošlo je toliko lepotica da im se ne zna broj, međutim, mnogi tvrde da nijedna od njih nije bila ni do kolena Ivi Stratford čija se zvezda ugasila brže nego što je zasijala, ali ne njenom krivicom.

Lepa plavuša bila je, kako to obično biva, jedna od Hefovih miljenica, a na lepoti su joj i te kako zavidele druge devojke iz vile. Ljudi su je smatrali najlepšom zečicom svih vremena, ali ona nije želela da bude upamćena kao još jedno lepo lice. Htela je više od svog života, ali život je za nju imao drugačiji scenario.

Nađena je pre 45 godina mučki ubijena, a vrat joj je bio prerezan tako divljački, da joj je glava bila skoro odsečena. Da zlo bude još gore, njeno ubistvo nerešeno je i dan-danas, a njenu smrt obavijena je velom tajni, vezama sa slavnim ličnostima, podzemnim svetom i milionerima - i užasnim ubistvima dve druge mlade žene.

Ivi Stratford bila je jedna od najlepših zečica svih vremena.
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Sve je počelo tako što je Ivi najpre postala konobarica u londonskom Plejboj klubu u Mejferu. Imala je samo 19 godina i imala je velike planove. Želela je da postane model, a s obzirom da ju je krasila nestvarna lepota, bila je miljenica redovnih gostiju kluba.

Međutim, i pored svega toga, Hefner nije želeo da joj da šansu da bude na naslovnici. Očajnički je želela da postane model, a kada je odbijena u Plejbojevom američkom magazinu, iskoristila je priliku da se pojavi u Mejferu - njegovom britanskom rivalu.

Ivi je, pod imenom Eva Von Bork, pozirala u toplesu na naslovnoj strani kao mis marta za izdanje Spring Bonanca, gde je okarakterisana kao "najklasičnija plavuša koju smo ikada otkrili".

Pojavila se u još nekoliko izdanja magazina i napravila je pravi bum, čitaoci su bili oduševljeni. Međutim, fotografije su toliko razbesnele njenog šefa u Plejboj klubu koji je smatrao ovako nešto "zabijanjem noža Hefneru lično" da ju je suspendovao na tri meseca.

Njen menadžer Erin Moris, koja ju je prvobitno zaposlila, rekla je da je Iva znala i razumela zašto je suspendovana. Gospođa Moris je rekla: "Nije bila uznemirena, razumela je šta je uradila i zašto se to moralo desiti. Rekla mi je da je to uradila jer je želela da se bavi modelingom."

"Rekla sam da bi mogla da se vrati na posao kada se suspenzija završi, ali je očekivala da će to biti njen korak na lestvici, tako da neće morati da se vraća. Nije htela samo da čeka oko stola – želela je da uradi nešto sa svojim životom."

Međutim, nakon suspenzije, vratila se u svoj stan u Lejtonu, koji je delila sa dečkom Tonijem Pristom, inače muzičarem,a u narednom periodu imala je još dva snimanja, jedno za južnoafrički magazin na vrhu, a drugo kao model za naslovnicu krimi-fantastike, gde je morala da izgleda preplašeno dok joj je nož bio prislonjen uz grlo.

A onda je došao taj kobni 17. mart 1975. godine. Ivi je otišla da vidi svog agenta, kupila cveće u povratku i stigla kući u 16:10. Dvadesetak minuta kasnije komšija ju je čuo kako razgovara sa nepoznatim muškarcem. Potom je čuo udarac, opisan kao da se stolica prevrće, a zatim korake kako silaze niz stepenice da bi napustili stan.

Samo 10 minuta kasnije Toni je stigao kući sa svojim bivšim kolegom iz benda i dočekala ga je užasna scena. Ivi je bila mrtva. Grlo joj je prerezano oko 12 puta, tako divljački da joj je glava bila skoro odsečena. Bila je silovana i vezana sopstvenim čarapama. Gomila cveća koju je kupila ležala je pored njenog krvlju poprskanog tela.

Nije bilo znakova provale koji su naveli policiju da veruje da je Ivi poznavala svog ubicu. Slučaj je povezan 30 godina kasnije sa ubistvom učenice Lin Vidon koja je ubijena dok je išla kući.

DNK pronađen na oba mesta zločina znači da je isti ubica napao obe žene u razmaku od šest meseci, a ukoliko je živ, njihov ubica je još uvek na slobodi.

Bonus video:

"BILO ME JE SRAMOTA DA SE SLIKAM ZA PLEJBOJ" Suzana Mančić odbila ponudu časopisa, a onda je zvala urednica i rekla joj OVE REČI Kurir teleivizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!