Glavna tema nove Netfliksove serije opisuje lični i profesionalni pad glamurozne ugostiteljke Sarme Melngailis, koja je bila prava miljenica njujorškog društva, poznata i pod nadimkom "kraljica veganske kuhinje", a koja je zbog pronevere završila u zatvoru.

"Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives." naziv je serije koja priča priču o 49-godišnjoj Sarmi, koja je vodila popularni njujorški restoran "Pure Food & Wine", a zahvaljujući napetim i ludim zapletima ima veliki broj obožavalaca.

U njen restoran dolazile su brojne poznate ličnosti poput Čelzi Klintona, Toma Brejdija, Aleka i Hilarija Baldvina, Ovena Vilsona, i to sve do 2015. kada su ona i njen, sada već bivši, suprug Entoni Strangis nestali s dva miliona dolara, ostavivši zaposlene i investitore na cedilu.

Sarma danas tvrdi da je Entoni tada manipulisao njom i da ju je prevario kako bi mu dopustila da upravlja restoranom, obećavajući da će proširiti posao i ono što zvuči neverovatno - da će njenog voljenog psa učiniti besmrtnim.

Tako je od januara 2014. do januara 2015. godine Sarma prenela više od 1,6 miliona dolara s poslovnih na svoj lični bankovni račun. Nakon toga je nestala, ali policija ju je uhvatila godinu dana kasnije nakon što je primećena kako naručuje picu pod pravim imenom, što se pokazalo kao velika greška.

Sarma Melngailis je prenela više od 1,6 miliona dolara s poslovnih na svoj lični bankovni račun..
youtube printscreen 

Za vreme bega Sarma je potrošila vrtoglavih dva miliona dolara na luksuzni nakit, putovanja po Evropi, vožnje Uberom i kockanje, umesto da je tim novcem isplatila plate zaposlenima i investitore.

Sarma Melngailis je zbog pronevere završila u zatvoru.
Instagram 

Nakon svega, ona i dalje krivi bivšeg muža za kog tvrdi da joj je zadavao određene testove kako bi mu dokazala svoju odanost. Jedan od bizarnijih "testova" bilo je da bira da li će mu dati novac ili pružati oralni seks s povezom preko očiju, a tvrdi da mu je u toj manipulaciji pomagao i njegov brat.

Prema pisanju Vanity Faira, Sarma je izjavila da joj je Entoni, koji se ugojio otkako su se upoznali, rekao da je suočavanje s njegovom gojaznošču još jedan test. Takođe joj je rekao da je njen voljeni pas Leon bio njegov u prethodnom životu i da su njih troje zajedno živeli hiljadu godina. 

Sarma Melngailis je kako tvrdi bila žrtva manipulacije svog muža.
Instagram 

Sarma je verovala da će, ako učini ono što joj je muž rekao, njen pas takođe postati besmrtan i biti uz nju zauvek, a Entoni i nakon nekoliko godina poriče sve njene optužbe.

Prvi problemi su počeli u januaru 2015. godine, kada ju je 60 radnika optužilo za neisplaćene plate, a samo nekoliko meseci kasnije ona je nestala, a restoran je zatvorio vrata.

Sarma je bila osuđena na tri meseca zatvora i 1,5 milion dolara kazne.
Instagram 

"To je najgora noćna mora koju možete da zamislite. Da imam terminalni rak, bilo bi bolje od ovoga jer barem mu ja nisam uzrok", izjavila je Sarma jednom prilikom.

Sarma i Entoni upoznali su se 2011. godine, a dve godine kasnije postavila ga je na poziciju menadžera svog restorana. Njihova veza je mnoge iznenadila, čak i njegovu maćehu, koja se pitala čime je to njen naizgled neprivlačni sin, zavisnik od kockanja, privukao tu atraktivnu i uspešnu ženu.

Kada se cela drama završila, izvor blizak Entoniju je za Vanity Fair izjavio kako se koristio metodama kao u nekom kultu, da je hakovao Sarmin kompjuter, email, telefon i bankovni račun.

"Sarma je izgubila razum, stvarno je poverovala da će njen pas živeti večno", izjavila je njena bliska prijateljica Porokista Kakpur.

Nak svega, Sarma je ipak dobila manju kaznu od Entonija. Dok je ona bila osuđena na tri meseca zatvora i 1,5 milion dolara kazne, Entoni je bio osuđen na kaznu od jedne godine i morao je da plati 840 hiljada dolara investitorima.

Sarma je 2017. godine izašla iz zatvora i danas živi daleko od očiju javnosti, ali je aktivna na društvenim mrežama, a povremeno je pisala i na svom blogu. Svoju stranu priče odlučila je da pokaže u filmu "Bad Vegan", koji je ovih dana počeo s emitovanjem na Netfliksu, a trejler možete pogledati u nastavku:

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!