Mnoge dame čitavog života tragaju za idealnim receptom koji će njihovu figuru u kratkom roku dovesti do "savršenstva", čitaju razne savete šta da rade, koliko puta dnevno da treniraju, kako da se hrane... Dijeta je bezbroj, treninzi iscrpljuju, a strpljenje polako posustaje i na kraju - nema druge nego da odustanete.

Tada naglo pada samopouzdanje, javljaju se problemi, sumnje u sebe i nastupa nezadovoljstvo. Zato je ključ opustiti se, bez ikakvog forsiranja i povesti više računa o svom zdravlju, kako fizičkom, tako i mentalnom.

Pevačica Ana Nikolić uspela je da u svom životu uspostavi dobar balans, pronađe šta joj prija i kao rezultat toga smrša preko 50 kilograma.

"Nešto najbitnije je unos tečnosti. Imam svoju jutarnJu rutinu. Čim ustanem pijem 2 čase vode. Nekad sa limunom, a nekad bez. Posle toga sledi moj doručak, često je to jaje na oko uz paradajz ili neko drugo povrće. Nekad možda i samo sveža salata ili pahuljice. Za vreme ručka jedem belo meso ili ribu sa barenim povrćem. Izbacila sam ugljene hidrate (belo bršno), držim se unosa kalorija od 1000kcal do 1200kcal. Slatkiša sam se odrekla skroz.. Ako mi bas padne šećer onda pojedem kašiku nutele i zamislim da sam pojela sve. Skidanje viška kilograma je stvar psihe - objasnila je Ana jednom prilikom za "Blic".

Ana sada samo održava svoju liniju i uživa u svakom danu spajajući lepo i korisno.

"Dobro jutro sa Košutnjaka... Trening u šumi je lek za dušu i telo... Jača svaki dan", napisala je Ana pored jednog od mnogih snimaka na kojima se vidi kako uživa u treninzima.