Američka manekenka i glumica Emili Ratajkovski optužila je fotografa Džonatana Ledera za seksualni napad za koji tvrdi da se dogodio 2012. godine u njegovoj kući u planinskoj regiji Katskils u američkoj saveznoj državi Njujork, prenosi Page Six.

Manekenka tvrdi da ju je tadašnji agent poslao u Lederov dom na neplaćeno snimanje za časopis Darius te da je taj angažman zahtevao da prespava u agentovoj kući.

Tvrdi da je tek po dolasku saznala da će biti model za donje rublje. Kako kaže, tada je imala 20 godina i želela je da deluje starije, pa je prihvatila crveno vino koje joj je Leder nudio cele večeri.

"Naučena sam da je važno steći reputaciju dobre radnice koja ne zanoveta", rekla je Ratajkovski, koja navodi da joj je Leder nakon snimanja u donjem rublju rekao: "Hajde sada da pokušamo bez odeće".

"Iste sekunde kada sam skinula odeću, deo mene se isključio. Počela sam da plutam van sebe, gledajući kako se vraćam na krevet. Izvila sam leđa i napućila usne. Fiksirala sam se na ideju o tome kako bih mogla da izgledam. Blic fotoaparata bio je toliko jak, a ja sam popila toliko vina da su crne mrlje ispred mojih očiju počele da se povećavaju", priča Emili koja se dalje svega seća kroz maglu.

"Jasan mi je samo taj osećaj. Ne sećam se da smo se ljubili, ali se sećam da su njegovi prsti odjednom bili u meni. Čvršće i čvršće, gurajući i gurajući ih kao što nije radio niko pre, a ni niko posle njega. Mogla sam da osetim svoj oblik i zaista me bolelo. Instinktivno sam ga zgrabila i silom izvadila iz sebe. Nisam ništa rekla. On je potom ustao I otišao na gornji sprat”, završava Emili svoju ispovest.

Kada su novinari časopisa New York pozvali Ledera kako bi proverili informacije koje je Ratajkovski iznela, rekao je da su njene optužbe "prejeftine i detinjaste" da bi na njih odgovarao. Potom je dodao: "Svesni ste o kome pričamo? To je devojka koja je tada bila gola u časopisu 'Treats!' i koja je gola skakutala u spotu (za pesmu 'Blurred Lines'). Zaista želite da neko veruje da je ona bila žrtva?"