Kada kažemo ekcentrično, verujemo da vam je prva asocijaja ledi Gaga, međutim, jedna žena bila je Gaga i pre nego što je to bilo popularno. U pitanju je Dafne Ginis, a verujemo da vam njeno prezime jasno govori o kome je reč.

Ova neobična žena potiče iz stare irske plemićke porodice barona Artura Ginisa, koji je osnivač kultne pivare Ginis, pa nije ni čudo što je od ranog detinjstva vodila nekonvencionalan život. 

Detinjstvo je provela na seoskim domaćinstvima svoje porodice širom Engleske i Irske, a živela je i između Pariza i Londona, dok je leta provodila u nekadašnjem manastiru iz 18. veka u Kataloniji, gde su joj komšije bili Salvador Dali, Ričard Hamilton, umetnik Diter Rot, fotograf Men Rej... Sama je u jednom trenutku priznala da je još kao tinejdžerka shvatila da je njen život previše fantastičan i da su druge devojčice to teško tolerisale.

Bila je drugačija od drugih, a odrastanje u umetničkim krugovima uticalo je da Dafne razvije brojne talente. Od najranije mladosti počela je eksperimentiše sa modom, a inpisraciju je pronalazila u panku, novom romantizmu. Godinama kasnije nežna plavuša postala je kraljica ekscentričnosti i modna ikona.

dafne ginis
Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Njen put umnogome je oblikovalo druženje sa Endijem Vorholom, sa kojim ju je upoznala njena polusestra, a iako je u Njujork došla sa namerom da postane operska pevačica život je imao druge planove. Ubrzo po dolasku u "Veliku jabuku" upoznaje Spirosa Nijarkosa, naslednika grčke brodarske imperije. Udala se za njega u 19. godini, a supružnici su dobili i troje dece - sinove Nikolasa i Aleksisa i ćerku Ines. Razveli su se 1999. i tada i kreće njeno modno buđenje i proboj u svet šoubiznisa.

Za Dafne su uskoro svi saznali zahvaljujući i pomoći najboljeg prijatelja, kontroverznog dizajnera Aleksandra Mekvina i novinarke i stilistkinje Izabele Blou. Oboje su joj umnogome obeležili život, ali i oboje su nastaradali tako što su se ubili. Dafne je na obe sahrane stigla u svom stilu - u dramatičnoj crnoj odeći i sa fascinatorima koji su prikrili njeno uplakano lice.

dafne ginis
David Hartley / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Inače, upravo je Izabela spojila Mekvina i Ginisovu naslednicu, a zanimljivo je da Dafne, iako je bila strastveni fan rada ovog dizajnera, nije želela da ga upozna. No, jednog dana, obučena u svileni kimono sa potpisom njegovog brenda, ona je šetala Njujorkom, kada je čula da neko viče za njom: "Hej, to je moj kaput! Ja sam osoba koju ne želiš da upoznaš!". Bio je to Mekvin, a tada se rodilo njihovo čvrsto prijateljstvo, koje je potrajalo do kraja života ovog kreatora.

Kada je u pitanju njen modni stil, Dafne veoma retko koristi boje, njen garderober je najčešće u crnim tonovima, a tek ponekad možemo je videti u sivoj, beloj, srebrnoj ili zlatnoj. Uprkos monotonom kolortu, njen stil je sve samo ne dosadan! Zapravo, potpuno je suprotno, jer ovu neobičnu ženu zaista možemo nazvati boginjom ekstravagantne mode.

Svako Dafnino izdanje je iznenađenje, ali postoje komadi od kojih nikada ne odustaje - to su uske pantalone ili helanke, skupi sakoi, izazovne unihopke, luksuzne tunike i cipele sa platformom, ali bez potpetice! I kosa je zaštitni znak ove neobične žene - oduvek nosi kombinaciju blondi nijanse sa debljim ili tanjim crnim pramenovima.

dafne ginis
NILS JORGENSEN / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Uprkos nametljivoj, specifičnoj pojavi, Dafne je uvek bila suptilna kada je reč o njenom privatnom životu,a pored bivšeg supruga još jedan muškarac uspeo je da ukrade njeno srce. U pitanju je slavni francuski filozof Bernar Anri Levi, a njihova veza prepuna je uspona i padova s obzirom da je od samog početka Levi u braku sa glumicom Arije Dumbal.

dafne ginis
PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia 

"Pokušala sam da budem što elegantnija u vezi sa tim. Svakako se ne osećam dobro što nekog povređuje, ali kada su odnosi stvarni i kada postoji kolateralna šteta, morate pogledati šta je najdragocenije. A to je ljubav", rekla je ona 2016.

"Očigledno je on ljubav mog života. Moja najveća tuga je nerešeno pitanje statusa naše veze", prokomentarisala je iskreno jednom prilikom žena čiji stil definitivno piše istoriju mode na toliko mnogo načina.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!