Noć veštica ili „Halloween“, kako ga Amerikanci zovu, proslavlja se svakog 31. oktobra, a ključni momenti uključuju maskiranje, sakupljanje slatkiša od vrata do vrata i dubljenje bundeva.

Na „zastrašuje“ noći obično su pozvane svetske zvezde, a one uključuju večernje događaje “pod maskama” koji su veoma zanimljiviog karaktera.

Noć veštica je postala nacionalno priznat festival u Americi. Više od 150 miliona ljudi u SAD učestvuje na proslavama „Halloween“-a.

Jedno od objašnjenja zbog čega se obeležava Noć veštica kaže da su još Kelti smatrali kako je 1. novembar zapravo početak nove kalendarske godine pa su proslavu noć ranije posvećivali bogu Sunca i gospodaru smrti.

hajdi klum kao džesika rebit
XPUSNYC / Backgrid UK / Profimedia 

Verovali su takođe, kako u noći između 31. oktobra i 1. novembra mrtvi izlaze iz svojih grobova i obilaze mesta gde su živeli na ovom svetu, dok živi tada u strahu od njih prave buku kako bi ih oterali bojeći se susreta sa njima.

Neke poznate ličnosti obožavaju euforiju koja nastupi uoči "Halloween"-a, dok pojedine zaista ulože novac, vreme i trud oko kostima ispod kojih ih ni paparaci ne prepoznaju.

Hajdi Klum je jedna od onih za koju slobodno možemo reći da postavlja rekorde kada je izbor ali i izgled njenih kostima u pitanju.

U stopu je prate članovi porodice Kardašijan, a ne možemo a da ne spomenemo ni Džej Lo, manekenku Điđi Hadid, Džastina Timberlejka i mnoge druge...

hajdi klum i tom kalic
Andrew H. Walker / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Hajdi Klum je definitivno neko ko svojima maskama postavlja domaće zadatke. Njeno pojavljivanje pod maskom Fione iz crtanog filma "Šrek" ostavilo je veliki utisak.

Društvo joj je pravio partner Tom Kalic koji je imao maestralnu masku Šreka.

Odlično pamtimo kostim Dženifer Lopez koja se, za razliku od svojih koleginica, za Noć veštica nije maskirala u neku vešticu ili strašilo, već u "nevaljalu devicu".

Naime, latino diva je obukla kostim iz Madoninog čuvenog muzičkog spota za pesmu "Like A Virgin" i kreativnošću oduševila svoje fanove.

kim kardasijan sa porodicom
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Kim Kardašijan je jednom prilikom bila inspirisana crtanim filmom "A Bug's life", te je tako sa svojom porodicom iznela neverovatne kostime o kojima se pisalo danima.

Takođe, prethodnih godina maskirala se i u Madonu, Pravnu plavušu, Poison Ivy, pokojnu pevačicu Alajau, Vilmu iz animiranog filma "Kremenko" i mnoge druge...

U galeriji u nastavku teksta pogledajte najbolje maske poznatih za Noć veštica koje su poznati birali tokom prethodnih godina:

Instagram Poznati za Noć veštica

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!