Jedna od najpraćenijih serija u istoriji, "Uvod u anatomiju", zvanično se vraća na male ekrane. Iz produkcije je potvrđeno da će se prve dve epizode sedamnaeste sezone najverovatnije snimati u Los Anđelesu, i to početkom sledeće nedelje.

Ipak, tačan datum početka emitovanja još nije saopšten, s obzirom na to da je "ABC" već saopštio da je raspored snimanja i emitovanja serija u ovoj produkciji "potpuno narušen i pomešan pandemijom".

Snimanje "Uvoda u anatomiju" prekinuto je u martu ove godine, zbog vanrednih mera usled širenja virusa covid-19. To je prethodnu, šesnaestu sezonu skratilo za 4 epizode, a sedamnaestu potpuno zaustavilo. 

Kad je reč o sadržaju, najduža "doktorska" serija u istoriji televizije će, prema rečima izvršne producentkinje Kriste Vernof, imati i osvrt na aktuelnu pandemiju. "Nema šanse da propustimo priliku da obradimo zdravstvenu situaciju u kojoj smo se našli," rekla je ona, "Naša serija ima i mogućnost i odgovornost da ispriča priče koje su se dešavale tu, oko nas."

Prikupljajući materijal za scenario za novu sezonu serije, ekipa je intervjuisala brojne doktore koji su se u kriznoj situaciji našli na udarnim pozicijama. "Oni su se doslovce tresli i uzdržavali da ne zaplaču pričajući o svemu tome kao da je reč o ratu za koji se nisu spremili," kaže Vernof.