Mi se zaista nadamo da ćemo se u narednom periodu vratiti normalnom funkcionisanju i uobičajenim aktivnostima na koje smo svakodnevno navikli. Ali i uželeli. Situacija povodom virusa korona, uticala je na sve ljude širom sveta, kako na psihičko stanje, tako i na poslovanje mnogih.

I oni najmlađi - školarci pratili su nove lekcije iz porodičnog doma, a njihov povratak podrazumevaće obavezu nošenja zaštitnih maski.

Tim povodom, teniserka Serena Vilijams odlučila je da donira preko četiri miliona maski đacima u Americi. Više od 115.000 škola u SAD-u je imalo problem sa nedostatkom zaštitne opreme, a zahvaljujući poznatim ličnostima koje su svojim donacijama pomogle, đaci neće morati da brinu.

"Povratak u škole ove jeseni znači da deca treba da imaju maske koje će da nose. Ovom akcijom priključujem se američkim organizacijama Bella Canvas, Nacionalnom udruženju školskih odbora i Scholastic Inc i doniraću 4,25 miliona maski školama koje ih nemaju dovoljno, a koje pohađa 54 miliona đaka", napisala je Serena u svojoj objavi na Instagramu.

Teniserka je objasnila da će program „Maske za decu“ znatno pomoći školama u Americi.

"Dodatno, na ovih 4,25 miliona maski, na svaku masku koju kupe škole, biće donirana još jedna. Zahvalna sam što mogu da pomognem školama ovim sredstvom, da imam mogućnost da služim tolikim đacima", rekla je Serena, a mi, kao i uvek za dobre stvari, kažemo - BRAVO!