Ako nas je evolucija moderne tehnologije nečemu naučila, onda je to da postoji aplikacija ili program za sve. Možemo da naručimo hranu u dva klika i da vidimo kada je isporuka obavljena i kada nismo kod kuće. Ali uprkos ovim takozvanim „pomagalima“, i dalje je teško odgovoriti na neka od najjednostavnijih svakodnevnih pitanja, poput „Šta obući za...?“. Odnosno, sve do sada.

Nije iznenađujuće da smo, čim je lansirani prvi AI bot, odmah razmišljali o načinima na koje bismo mogli da primenimo veštačku inteligenciju u modi. Pa zašto tehnologija ne bi promenila način na koji se spremamo za bitne događaje?

Pitala sa ai za inspo za dejt
Promo 

Zaintrigirana idejom (i znatiželjna o ograničenjima AI), počela sam da tražim od programa ideje za svakodnevne modne kombinacije, a s obzirom da sam rezultatima bila i više nego zadovoljna, htela sam da proverim da li će oduševljenje biti isto i na pitanje "da li možeš da mi osmisliš outfit za dejt?".

Malo je reći da su predlozi potpuno okrenuli moje raspoloženje oko ovog dejta. Dok sam danima razmišljala o idealnom outfitu, AI mi ih je u par minuta deportovao na jednom mestu. Od odeće preko aksesoara do obuće i frizure. S obzirom na to da par stvari sa spiska nisam imala, a dopali su mi se kao ideja, poput haljine u bordo boji i salonki u nude nijansi, znala sam da mogu da se oslonim na svoj novi HONOR telefon i kada je kupovina u pitanju.

Crvena haljina za dejt.
Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

I dok su predlozi veštačke inteligencije bili samo početna tačka, bacila sam se u potragu za konkretnim komadima. Na društvenim mrežama pronašla sam inspiraciju za bordo haljinu, decentan nakit i nude salonke.

Opcija koja me je iznenadila na HONOR Magic6 Pro jeste ta što sam putem Magic Portal uspela da pronađem dostupne željene artikle, proverim cenu i direktno ih kupim.

Honor magic portal.
Promo 

Bilo je dovoljno da prenesem link ili screenshoot fotografije haljine, nakita i cipela i Magic Portal mi ih je automatski pronašao bez gubljenja vremena po radnjama i šoping centrima na traženje.

Jedno je sigurno, mislim da je pošteno reći da je posao Magic Portala kao modnog urednika siguran, bar za sada, a olakšano korisničko iskustvo okrenuto ka čoveku uz HONOR AI zagarantovano.