Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KASPERING I GOUSTING SE SVE ČEŠĆE JAVLJAJU U VEZAMA: Prete da postanu trend i garantujemo da ih je svako doživeo

Sve je bilo super, a onda... muk! I onda, kad ste mislili da se nikada više neće javiti, eto njega ponovo.

 Horoskop za mart 2022 Izvor: Shutterstock

Sve je bilo savršeno. Upoznali ste se, dopisivali, razmenjivali divne poruke, pozive, pravili planove, a onda, potpuno iznenada, sve je stalo. Ta druga osoba, kao da je u zemlju propala.

Nema poruka, poziva, iako često i sami vidite da je na primer, aktivan ili aktivna na društvenim mrežama. A onda, bum, 12 sati kasnije eto njega ili nje! Prijateljska poruka, kao da se ništa desilo nije

Povezane vesti

Verujemo da vam se ovako nešto desilo barem jednom u životu. Ovaj trend koji zovu još "caspering" veoma je blizak takozvanom "ghostingu". Razlika je u tome što se kod drugog osoba uopšte ne javlja, dok kod kasperinga, jave se ali sa zakašnjenjem od nekoliko sati, pa čak i dana i meseci. 

I sve bi to bilo u redu, i mogli bismo da provučemo to pod parolom "pa dobro, dešava se", da nije počelo da se događa sve više, odnosno, toliko da je postalo neka vrsta bizarnog trenda.

 devojka sa telefonom Izvor: Freepik/yanalya

Dakle, umesto da odmah odgovori i učestvuje u konverzaciji, "Kasper" će jednostavno da se javi nešto kasnije, sa prijateljskim odgovorom. Na pozive za druženje daće nejasan odgovor, kao da jesu zainteresovani, ali bez ikakve namere da se zapravo jave.

U suštini, kako kažu stručnjaci, uglavnom je reč o osobama koje ne žele da budu "negativci" i da potpuno nestanu iz cele priče, odnosno da vas iskuliraju, kako se kaže, a opet nedovoljno su i zainteresovani da u njoj aktivno učestvuju. Tako su oni neki "dobri drugari" na kraju, iako u celoj priči nema ničeg drugarskog. 

 devojka sa telefonom Izvor: Freepik/cookie_studio

Gousting i kaspering su usko povezani, te dozvolite da pojasnimo. 

Sa jedne strane, gousting je veoma surov način da završite vezu. Umesto da se javite i oči u oči razrešite sve ili makar pozovete partnera ili partnerku, vi birate ćutanje, odnosno "nestajanje" iz njihovih života. Znate ono - sve je bilo super, izlazili smo i nikad mi se više nije javio/javila? Uglavnom se smatra da je reč o osobama koje su suviše slabe mentalno te samim tim nemaju herca da se suoče sa problemom. 

Povezane vesti

Sa druge strane, imamo kaspering, gde osoba na drugoj strani uglavnom prolongira konfuziju i frustraciju šaljući pomešane signale. Zbog svega toga, ugrožena strana često može da bude veoma nesigurna, pa čak i da veoma pati. 

Kaspering je zapravo samo način da se oni na drugoj strani osećaju bolje sami sa sobom, jer eto, odgovaraju, nisu vas ostavili na cedilu, ali nisu ni tu. Zapravo njihovo ponašanje ima više štete nego koristi. 

 tuzna devojka Izvor: Freepik/yanalya

Dakle, umesto što nekoga kasperujete ili goustujete, možda bi ipak trebalo da se barem pretvaramo da smo odrasle osobe, i da lepo postavimo stvari na svoje mesto. "Slušaj, ovo ne ide, daj da se raziđemo", uvek je bolje od zavlačenja, zar ne? 

Raskidi nisu laka stvar, a možda je ipak bolje nekad "brzo skinuti flaster", nego nekome davati lažnu nadu. 

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije