Kada je reč o muško-ženskim odnosima, neverovatno je da ma koliko da mislimo da smo evoluirali, u ovom 21. veku i dalje postoje oni koji žene gledaju kao "lovinu". Odnosno, koji nas dele na lako "osvojive" i one koje se "ne daju"

Uskogrudo i stereotipno, svakako, ali taj stereotip je nastao na osnovu pretežnog muškog ponašanja. Tako i dalje imamo one koji smatraju da je "žena samo za kuću", kao i da je devojka... da ne kažemo šta, ako ima više od jednog partnera. Zato, sa druge strane važi da što više cura ima, to je veći frajer. Da, stereotipi, no dobro. 

Ovog puta, shodno temi, držaćemo se muške "logike" i "radara za otkrivanje 'lakih' žena", naravno, prema njihovom mišljenju.

Seks na prvom sastanku

Prvo pa – kliše. Naravno da imate prava da to uradite, bez ustručavanja, onako kako to muškarci rade. Ali onda nemojte očekivati da će doći do drugog sastanka, ili da ćete se sastati više od nekoliko puta (u dugim vremenskim razmacima), takođe samo zbog seksa. Na prvom sastanku ljubljenje je najdalje dokle je „dozvoljeno“ ići, ako ne želite da vas kategoriše kao laku, piše lovepanky.com.

Ukoliko spavate sa muškarcem na prvom sastanku smatraće vas lakom.
Shutterstock 

Provokativno oblačenje

Nošenje odeće koja previše otkriva, čak i kada je hladno, signalizira da želite da budete primećeni. I oni vas primećuju. Veruju da je mini suknja i dubok dekolte poziv da vas odvedu u krevet, jer zašto biste se tako otkrivali, ako ne „reklamirate proizvod u izlogu samousluge“? Ako vam tange vire ispod niskog pojasa farmerki, muškarci to smatraju direktnom provokacijom i postaju smeli i drski. Možda vam se sviđaju kad su tako „odvažni“, ali oni ne cene vašu hrabrost da provocirate, nego misle da su pozvani da se „posluže“.

Pričate o svojim seksualnim iskustvima

Ne morate pričati nekom muškarcu sa kojim ste na sastanku, ali ako olako govorite o seksu – pišete na svom blogu, snimate video klipove – nećete biti viđeni kao osoba bez predrasuda, koja se bori protiv stereotipa, koja koristi svoj glas u zapravo, edukativne svrhe, nego kao suviše slobodna ženka koju je lako povaliti. Momci će doći do informacija o vašim avanturama, čak i ako samo pričate o njima bez vođenja računa kome pričate, i iskoristiće ih da vas odvedu u krevet.

Muškarci ne vole kad žene pričaju o iskustvima u krevetu.
Shutterstock 

Govorite broj muškaraca sa kojima ste spavali

Još jedan udarac ispod pojasa – što smo već spomenuli - oni smeju da se hvale brojkom (što veća, to bolje), a vi ne smete. Osim ako ne želite da misle sve najgore o vama. Naravno, broj seksualnih partnera ne preporučuje nekog kao veštog ljubavnika (osim u njegovoj glavi), ali govori o nemogućnosti da se ostvari stabilna i trajna veza, ili da se bude veran i posvećen. Visoke cifre zaista nisu pohvalne, ni za njih, ni za vas, one su simptom pogrešno shvaćene seksualne slobode, koja nam se vraća kao bumerang i pogađa nas gde smo najosetljiviji.

Sugestivno plešete

Muškarci prepoznaju lake žene po načinu na koji đuskaju – to što vi volite da igrate, dobro se osećate u svojoj koži i pokreti su vam nesputani, spretni i seksi i doživljavate ples oslobađajuće i opuštajuće, njih ne zanima. Oni vide da se vi uvijate i zavodite ih i zamišljaju kako ćete uskoro to isto raditi, samo goli, u njihovim rukama.

Pojedini muškarci tumače ples kao znak da ste laka žena.
Shutterstock 

Pijete čašicu žestine na eks

Neke žene zaista dobro podnose alkohol i koriste svoju sposobnost da „poraze“ muškarce u svom društvu i dobro im ide – dok oni posustaju već sasvim pijani, one su samo malo zagrejane i drže stvari pod kontrolom. Ali, neke piju da bi se napile, a to se najlakše postiže, kad prevrnete žestinu na eks. Opijanje znači odbacivanje kontrole i kočnica – a to je ono što muški radar traži i nalazi u kafićima i barovima.

Preterano flertujete

Vi možda uživate u flertu, ili vam je to praktično, način komunikacije, ali šalje poruku da ne birate i da vam je privlačan i prihvatljiv svako ko nosi pantalone. Kada ste previše koketni, muškarci misle da ne moraju da se trude da vas osvoje, jer se sami „nabacujete“.

Previše im povlađujete

Morate naučiti da češće govorite NE, nego DA, jer kad ste na usluzi, otvoreni za svaku akciju i previše saradljivi, muškarci manipulišu i čine to gotovo bez razmišljanja. Pitanje granica je pitanje samopoštovanja, a kao što znamo, muškarci poštuju žene koje poštuju sebe.

Emitujete "očaj"

Oni imaju njuh za očaj, kao da ste stavili parfem. Zračite time, željni ste, ranjivi i otvoreni – i naići će neko da to iskoristi, shvatajući vaš očaj kao svoju prednost. Reći će vam sve što želite da čujete, a kad shvatite zašto vam je to rekao, bićete još očajniji.

Muškarci za određeno ponašanje smatraju da ste laki.
Shutterstock 

Prisno ponašanje

Veoma vam je prijatno sa nekim koga ste upravo upoznali i sedite uz njega, dodirujući ga, jer se osećate opušteno i tražite kontakt. Fizička bliskost za muškarce obično nije izražavanje prijatnosti i početak povezivanja, već poziv za nastavljanje dodirivanja i nekih drugih zona, osim kolena, ramena, ruke.

Previše šminke

Previše šminke i očigledne korekcije, muškarcima ukazuju na nesigurnost, sklonost da ugađate drugima, potrebu da budete primećeni i željeni. Iza namontirane i dorađene fasade, muškarci mogu da namirišu dašak "očaja" i kad ga nanjuše, ponašaju se kao svaki predator na svežem tragu ranjenog plena.

Muškarci pretežno razmišljaju o seksu skoro sve vreme, i ako emitujete ove signale i ponašate se na preterano slobodan način, oni će vas videti kao laku curu, koliko god to bilo nepravedno, površno i razočaravajuće.

PITALI SMO MUŠKARCE ZA NAJGORE LAŽI KOJE SU REKLI ŽENAMA DA BI IH ODVELI U KREVET: Jedna će vam posebno slomiti srce

Bonus video:

Pogledajte kako živi najskuplja ljubavnica na svetu Instagram/yana.orfeeva