Čuveni psiholog i relationship coach Dejvid Vigant, nedavno se dotakao problema koji muči sve veći broj žena. One su lepe, uspešne, intelignente i... same, što bi bilo super da one žele da budu single, već je problem u tome što dobar deo njih očajnički želi da je u vezi, ali im to ne ide. Zašto? Vigant, koji iza sebe ima decenije rada sa parovima, ali i pojedincima objasnio je šta je srž problema.

"Pre neki dan sam dobio fantastičan mejl od žene koja je pisala o tome koliko je sjajna i neverovatna, ali je imala jedno pitanje: "Zašto sam sama?"

Jedan psiholog je otkrio zašto su žene same.
Shutterstock 

U stvari, rekla mi je da mi je zato i pisala, kako bi me pitala zašto nikada ne može da nađe dečka. Njen mejl je u potpunosti potvrdio koliko je sjajna. Rekla mi je da je uspešna. Da je seksi. Da vodi sopstveni posao. I nemojte me pogrešno shvatiti. Oduševljen sam što se ova žena oseća tako samouvereno", započeo je psiholog i potom se dotakao šta je to što u celoj priči ne valja.

"Problem za mnoge žene poput ove je to što one nose svoju poslovnu stranu sa sobom kada izađu na dejtove (pogotovo prve). Ponašaju se kao islednici kada su na sastanku. One ne flertuju. One sede tamo i u suštini vode sastanak kao poslovni intervju, postavljajući momku pitanja i stavljajući ga na njegovo mesto."

Dejvid Vigant je naravno istakao da uvek ima izuzetaka, ali je usput izlistao i 5 grešaka koje mnoge žene nesvesno rade kada pokušavaju da pronađu momka.

1. Vodite sastanak kao poslovni intervju

"Kada žena na prvom sastanku (pod uslovom da joj se dečko dopada) ne flertuje, i njen govor tela ne odaje utisak da joj se osoba preko puta dopada, momak će se vratiti sa dejta sa osećajem kao da je upravo bio na razgovoru za posao. Pitaće se zašto ga je ova žena ispitivala dva sata. Pitaće se zašto ga je na prvom sastanku pitala da li želi da ima dece i koliko dece želi da ima.

Muđkarci ne vole kada se žena hvali.
Shutterstock 

Video sam žene da to rade iznova i iznova. One misle da uklanjaju pogrešne momke postavljajući sva ova pitanja na prvom sastanku. U stvarnosti, međutim, one vode poslovni intervju. Sastanak nije poslovni intervju. Sastanak je način da flertujete, zabavite se i budete seksi i razigrani.

Sva ova pitanja koja postavljate momku, ionako ćete saznati. U toku prvog meseca, saznaćete za sve ove stvari za koje ostavljate utisak previše nestrpljive jer hoćete da ih znate na sastanku broj jedan. Ne morate da mučite nekoga o njima na prvom sastanku", kaže psiholog. 

2. Takmičite se sa momkom

"Veliki broj žena koje se takmiče sa muškarcima u poslovnom svetu tako im pristupaju i kada je reč o ljubavi. Znam da, kada sam bio sam, nikad me nije bilo briga da li žena zarađuje više novca od mene sve dok se nije ponašala kao ispitivač na našem sastanku.

Muškarci ne vole kada se žena takmiči sa njim.
Shutterstock 

Kao čovek, ne moram da budem hranilac u tom trenutku. Samo želim da se osećam željeno i voljeno - seksualno i emocionalno. Problem je u tome što mnoge od ovih žena ne dozvoljavaju muškarcu da to oseti na sastanku. Oni su nastrojene suparnički."

3. Zaboravljaju da flertuju

"Morate flertovati na sastanku. Tačka!

Šta mislim pod flertovanjem? Morate pogledati momku u oči, nasmejati se, pohvaliti mu se i smejati se, ali kada stvarno kaže nešto smešno. Ne na silu! Kada ne radite ove stvari, vi ste u poslovnom režimu. To je ono što mnoge žene rade. Oni ostaju u poslovnom režimu umesto da se opuste, i makar na trenutak uživaju sa osobom koja im se zapravo dopada".

4. Ne dodirujete ga

"Još jedna stvar koju mnoge žene ne uspevaju da urade na prvom sastanku je dodir. Ne, ne mislim da pipate tipa ili da ga dodirujete na bilo koji otvoreno seksualni način. Međutim, greška je ne dodirnuti momka uopšte.

Flert je važan.
Shutterstock 

Dodirnite njegove ruke ili rame dok hodate. Ako uopšte ne dirate momka, onda ne pokazujete nikakav oblik seksualne komunikacije. Dodirivanje momka na ovaj način je samo lep, suptilan način da pokažete momku da ste zainteresovani."

5. Ne dajete nikakve nagoveštaje

"Želite ponovo da ga vidite? Morate mu dati neki nagoveštaj. Muškarci vole male 'hintove'.

Recimo da razgovarate za večerom i on pomene svoj omiljeni bend (koji je takođe i vaš omiljeni bend). Umesto da samo kažete da volite muziku tog benda, recite nešto poput "Mislim da će uskoro praviti koncert". Rekavši to, tip će verovatno reći nešto poput: "Ako uskoro budu svirali, onda idemo zajedno", ili nešto slično.

Bitno je da žena da nagoveštaj.
Shutterstock 

I da, to malo liči na pecanje. Ako pustiš mamac, momak će ga zagristi. Morate dati makar neki i najmanji nagoveštaj da bi vas čovek ponovo pozvao da izađete", objasnio je psiholog.

"Ako ovo zvuči kao vi – ako ste uspešna žena koja izlazi na mnogo prvih sastanaka, a skoro da nema drugih sastanaka – onda morate zaista da preispitate način na koji se ponašate.

Dobijate dejtove. To je pola bitke. Druga polovina je kako se ponašate na tim sastancima, pod uslovom da ste zaista izabrale normalne momke. Dakle, možda nesvesno to radite, ali uvek je dobro krenuti od sebe... to je onda već pola bitke", dodao je na kraju.

Bonus video:

Pogledajte kako živi najskuplja ljubavnica na svetu Instagram/yana.orfeeva