Kada je reč o ljubavi i vezama, većina žena gotovo je naučena kako bi navodno trebalo da se ponašaju u društvu muškaraca.

Jedno od onih prvih pravila je da se prave da su teško osvojive jer to kao "radi". Možda... ali uglavnom samo na filmovima.

Glumiti nedodirljivu važi samo u filmovima
Shutterstock 

U realnosti, velike su šanse da će vas doživeti kao arogantnu i "hodajuću crvenu zastavicu koja nosi dramu", barem su tako, doduše, rekli muškarci koje smo pitale kako bismo saznale kako da žene ne završe "frendzonovane" u druženju.

Ovako nešto palo nam je na pamet upravo zbog istih situacija u kojima se nalaze iznova i iznova.

"Stalno srećem nove tipove koji mi se i dopadnu i htela bih nešto sa njima i ništa. Bukvalno se postave kao da smo drugari iako nije u početku bilo takvo", jedan je od najčešćih komentara koje smo pročitale.

Žene su se požalile da ih gledaju samo kao drugarice.
Shutterstock 

"Odbijaju me, a ne znam zašto. Nisam baš toliko ružna", glasi takođe jedan od odgovora.

Međutim, kada smo pitale muškarce na ovu temu, većina je imala isti odgovor - možda ih ne odbijaju, već, vođeni njihovim ponašanjem, jednostavno misle da nude samo prijateljstvo, a ne i potencijalnu vezu.

Naravno, to ne znači da sad treba da prebacimo sve na žene i budemo u fazonu - da, one su krive za sve.

Kako da vas mušakrci ne gledaju samo kao drugaricu.
Shutterstock 

Veze su dvosmerna ulica, ali ovog puta, pozabavićemo se ovim problemom iz ugla muškaraca, te smo izdvojili 10 stvari koje, ruku na srce, mnoge rade, a ključne su za "frendzonovanje" koje kasnije dožive.

1. Zaboravite na suptilno

"Odmah da vam kažem, zaboravite to - ja ću fino, ovo ono... Ono što je vama suptilno, njemu je nevidljivo. Ono što je vama očigledno je suptilno njemu."

2. Odbacite dramu

"Obično je loša stvar sa stanovišta muškarca kada žena pravi pretpostavke zasnovane na suptilnim stvarima. Znate ono - kada je u fazonu: jao nisi me zvao, šta ti hoćeš, bla, bla, bla... to je hlađenje u startu. Mi čekamo siguran znak. Ne krećemo na "učinilo mi se". Ako mi pokažeš da ti se sviđam, ja ću krenuti u osvajanje. U suprotnom... prosto... ne želimo dramu".

3. Neka signali budu jasni

"Može da bude najbolji i najpažljiviji momak na svetu, ali odmah da vam kažemo - ako vidimo znak i ne znamo šta to znači, veća je verovatnoća da ću jednostavno to potisnuti u glavi. Nećemo obraćati pažnju. Ono kao, igrate se kosom i mislite da mi treba da znamo da vam se sviđamo dok gledate po sobi... ili u drugu osobu... ne gledamo u pasulj". 

"Ako vam namigne, da li flertuje ili samo zadirkuje? Verujte da svaki momak ima užasne priče o pogrešnom čitanju znakova ili tumačenju signala, tako da većina više neće skočiti na prvu. Niko ne voli dvosmislene igre".

Muškarci vole jasne signale.
Shutterstock 

4. Pokažite očiglednije da vas se dopadamo

"Po mom iskustvu, momci uglavnom teže ka 'lakšoj meti'. Ako ne pokazujete interesovanje ili ne flertujete, uglavnom ćete biti zamenjene onima koje to rade". 

5. Budite direktne

"Najbolji način da pokažete da ste zainteresovani za nekoga je da budete direktni sa njim. Ako pokušavate da date znakove koji samo vama deluju očigledno, mi ćemo verovatno nastaviti priču sa drugom". 

6. Startujte prve, to je sexy

"Kao momak, rekao bih da je dobro biti direktan. Zapravo, nekoliko devojaka me je pozvalo da izađemo i bile bi direktne sa mnom i stvari su išle dobro. Bilo mi je veoma privlačno što su se potrudile i rekle otvoreno da im se dopadam, ili me pozvale na dejt". 

"Ako te i odbijemo, bolje je da to saznaš odmah i da ne mučiš sebe. Prosto, ideš dalje, jer verujte nam, momci prođu kroz 10 puta više odbijanja, a mi nekad, iskreno, i ne startujemo da nas ne bi odbili". 

7. Ne čekajte

"Mojoj devojci je dozlogrdilo da čeka da je pozovem da izađemo, pa je to sam učinila. Zajedno smo 10 meseci, sad smo počeli i da živimo zajedno, i trenutno sam u fazi osvajanja njene mačke. Realno, ona je prelepa i privlačna, ali ja stvarno nisam shvatao da joj se sviđam. Prosto, nisam kontao da je zaljubljena u mene dok me nije pozvala na dejt. I eto nas sad".

Muškarci savetuju devojke da budu direktnije.
Shutterstock 

8. Budite spremne i da ćete možda biti odbijene 

"To ti je kao da apliciraš za posao i ne dobiješ. Šta ste onda uradili? Promenili pristup, napredovali, promenili CV, ne znam... ovo je isto, verujte nam! Znači, ako nije prošlo i dešava se često, nešto ne radite kako treba. To naravno ne znači da treba da padnete u bedak i kuknjavu da vas niko neće. Prosto, digni igru na viši nivo i rokaj dalje".

9. Riskirajte

"Prosto je, kada uđete u sve to imate dva izbora: možete biti aktivni, birati svoje partnere i da vam se desi da budete odbijeni češće nego što biste želeli, ili možete biti pasivni i jednostavno odabrati partnera(e) od onih koji vam priđu. Ne postoji situacija u kojoj možete samo da sedite i kulirate i nadate se čudu. Ili uđite u rizik i probajte, ili se samo nadajte da će vam jednog dana prići više momaka".

10. Budite fine i "normalne"

"Dakle, mislim da je prijateljska atmosfera u početku dobra stvar. Ako je devojka kre*enka, jednostavno, neću da razgovaram sa njom, pa da je najlepša. Ono što takođe treba da uradite je da jasno kažete da ste dostupne i zainteresovane. Bez nagoveštaja, bez "vibracija", "zakona privlačenja" i ostalo što danas rade. Dakle, direktno. Recite - e, 'ajmo na kafu ili slično. Šanse su ogormne da mi nemamo pojma da ste vi zainteresovane za nas. Mi radimo dosta toga dobro, ali ne i dešifrovanje znakova, signala i tako toga". 

Bonus video:

Ljubavni saveti Tiktok/danhentschel