Koliko puta vam se desilo da vam se neko dopada, a da imate utisak kao da samo vi njega jurite, ne bi li vas primetio. I džaba što vam (verovatno) bliski ljudi poručuju ga se okanete, i da ima "još riba u okeanu"! Čak i ako ih poslušate, osećaj da ste vi ti koji ste sve vreme trčali i trudili se, a da vaš napor i ljubav nisu prepoznati, niti cenjen, može biti frustrirajuće.

Pa kako onda obrnuti "igru" i da li je to uopšte i moguće? Psiholozi kažu da, i to na zapravo veoma jednostavne načine. Ono što je ključno je da vratite svoju "moć", ali, nemojte srljati sa tim.

U vezama ne bi trebalo da je pravilo da samo vi jurite, zovete, organizujete...
Shutterstock 

Krenite lagano i obavezno "opipajte teren", jer bi ove igrice, u suprotnom, mogle da se pretvore u haos i da vam donesu još veće probleme, a to sigurno ne želite.

Evo kako možete da naterate muškarca da "juri" za vama:

Počnite da ga ignorišete (ali ne previše)

Ukoliko se partner prema vama ophodi hladno i ravnodušno – počnite da ga ignorišete i pređite na njegov način “igre”. Kada vas zove, ne javljajte se i skoro uvek budite zauzeti za njega. Neka shvati da mu ustvari nedostajete i da ste mu potrebni, pa makar i na pet minuta, piše 24sedam.

Ne odgovarajte i ne javljajte mu se odmah

U svim slučajevima kada nam draga osoba pošalje poruku, odmah požurimo da joj odgovorimo i da vidimo šta nam je napisala. U ovom slučaju zaobiđite brza odgovaranja na poruke. Neka malo čeka.

Bitno je da partneru ne odgovarate odmah.
Freepik/Freepik 

Odgovorite mu pose nekoliko sati (ili manje, ako ne možete da izdržite) i kažite da ste nešto radili. Shvatiće da možete da provedete vreme i bez njega. Isto tako će se u međuvremenu pitati šta se dešava i pokušaće na sve načine da dođe do vas.

Nezaboravno vođenje ljubavi

Ništa nije bolje od dobrog seksa. Ako ga iznenadite i dobro ga zabavite u krevetu, još više će vas poželeti i neće moći da prestane da misli na vas. Priredite mu neko iznenađenje, upotrebite maštu i odlično raspoloženje će biti zagarantovano.

Nezaboravno vođenje ljuzbavi može biti način da poludi za vama.
Shutterstock 

Međutim, ako se ponaša ravnodušno prema vama, a vi ste mu već pripremili nešto, ponašajte se potpuno isto. To će ga začuditi, ali isto tako i zainteresovati. Neće znati šta ga je snašlo.

Ispričajte mu šta ste radili celoga dana BEZ NJEGA

Najbolji način da pokrenete razmišljanje o vama kod svog partnera jeste da ga pozovete i da mu kažete šta ste radili i kako ste se zabavili bez njega. Automatski će poželeti da je tu sa vama.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!