Bili ste na prvom sastanku sa momkom koji vam se svideo, baš vam se dopao, bilo je lepo, ali on nikako da se javi i pozove vas na drugi sastanak. Ukoliko vam se ikada ovako nešto dogodilo, odnosno, ostale ste uskraćene za izlazak broj dva, možda ste nehotice načinile greške koje su poslale pogrešne signale. 

Zapravo, stručnjaci smatraju da postoje načini da vaš odnos ne ostane na samo tom jednom izlasku. Naravno, govorimo o situaciji gde se dopadate jedno drugome i oboje ste u potrazi za partnerom (dakle ne ono - vi se nadate vezi, on avanturi).

Postoje načini da se osigura da vas pozove na drugi sastanak.
Shutterstock 

Kako psiholozi tvrde, 5 "pravila" su ključna da bi vas pozvao na drugi "dejt", a već nakon toga je lakše. Prvi je možda upoznavanje, ali drugi je defnitivno "probijanje leda" i tu se vidi da li ste zapravo na istim talasnim dužinama. 

A da bi do toga došlo, bitno je da ispoštujete neke stvari o kojima su progovorili muškarci koji su učestvovali u studiji. Evo šta su sami rekli:

1. Ne spavaj s njim

Ovde nema previše lupanja glavom - jednostavno je! I da, znamo da nema smisla jer svi mi volimo da se zavaravamo misleći da je ljudska rasa evoluirala do tačke u kojoj seks na prvom spoju neće ukaljati dugovečnost veze. Nažalost, pogrešno. Izuzetaka ima, ali su veoma retki, a sigurni smo da ne želite da se kockate sa tom statistikom. 

Na prvom sastanku nemojte spavati s muškarcem. Poljubac da, ali odnose ipak ostavite za kansije.
Freepik/Freepik 

Poljubite se, to je u redu, ili pak spavajte sa njim ako tražite vezu za jednu noć, ali ukoliko želite da ga vidite ponovo, dobro je da se malo suzdržite. 

2. Ponudite se da nešto platite

Ako te je pozvao da izađete, naravno, pustite ga da plati večeru. I, molimo vas, naručite šta želite i nemojte se stideti ni dezerta ni vina. Međutim, ako se ceh oduži nakon večere, lepo je da se ponudite da platite nešto.

Ili, ako se mesto zatvorilo, a nastavili ste dalje, na drugo, platite turu pića. Ili pak se ponudite da sledeći put vi vodite negde i vi platite. Velike su šanse da vas ni tada neće pustiti da platite ceh, ali je lepo videti da ne očekuje da vam je sve na gotovo.

3. Ne ogovarajte druge žene ili bivše

Ovde ne moramo ni da vam govorimo (bar se nadamo) zašto ovako nešto i inače ne treba da radite. Najgore što možete da uradite je da "razvežete jezik" o drugim ženama, da ih ogovarate i slično. Isto važi i za priču o bivšem. 

Muškarci ne vole kada ogovarate.
Freepik/freepic.diller 

Čak i da je najgori na svetu, ostavite to za nešto kasnije, dok se upoznate, ako baš imate potrebu da govorite o njemu. Jer, ne zaboravite, veoma lako može pomisliti da baš kao što ogovarate drugarice ili bivšeg, sutra ćete njemu pričati iza leđa, a ko to još voli. 

4. Nemojte tretirati partnera kao terapeuta

Da li ste imali teško detinjstvo? Povredio vas je bivši? Teško vam je na poslu? Drugarica vam je u 2. srednje otela dečka? Možda bi ovo ipak trebalo da zadržite za sebe na prvom dejtu.

Ovako nešto okej je pričati na seansi sa terapeutom, porodicom ili prijateljima, ali na prvom "dejtu" sa muškarcem koji vas i ne poznaje? Čak i terapeutima van randog vremena treba odmor i kafa, lagane teme, te teške životne priče ipak ostavite za pravo mesto i vreme.

5. Reci mu da "sutra moraš rano da ustaneš"

Da, znamo koliko može biti zavodljivo da ostanete celu noć i da pričate i da se ljubite do zore, ali to sa sobom može da povuče potencijalne odluke koje mogu uticati na dugoročnost odnosa.

Zato je ovakav neki izgovor najbolji način da završite prvi sastanak. Naravno, ne budite nepristojni i ne dajte prizvuk nezainteresovanosti, već neka izgleda kao da imate neku vrstu obaveze da ustanete i da je sutra bitno da ne kasnite. Čak i ako je petak ili subota veče, smislite nešto zbog čega morate da poranite. 

"Nastavićemo ovo drugi put ako si za", je jedna od varijacija koja može biti praktično uvod u drugi "dejt". 

Bonus video:

Gde ljudi greše kada biraju partnera, video koji je zapalio region!  Instagram/istanbulska_devojka