Kada je ljubav u pitanju, pravilo je da nema pravila, pogotovo kada ste na samom početku.

Znate već - leptirići u stomaku, ushićenje, odnosno "neizdrž" što bi narod rekao... i naravno, gotovo obavezne loše odluke, jer od kada to srce sluša glavu kada se zaljubi? 

Baš iz tog razloga, jedan psiholog rešio je da progovori na ovu temu i otkrije šta nikako ne bi trebalo da radimo kada nam se neko dopadne, naravno, ako želimo da ta veza traje.

Njegov video postao je viralan gotovo preko noći, a impozantna brojka od čak 45 miliona pregleda dovoljno govori o tome da su mu saveti zlata vredni.

Niste još zaljubljeni

"Znam da osećate da ste zaljubljeni, ali zapravo niste još i znam da zvučim loše i da to zvuči kao nipodaštavanje vaših osećanja. Veoma je slatko što mislite da ste zaljubljeni. Ali to je zato što ne znate zaista šta je prava ljubav, ili toga niste svesni. I ne želim da zvučim kao d***džija. Jednostavno vam govorim da ima još dosta toga što morate da saznate o osobi i nekim njenim navikama koje nerviraju. I kada shvatite koliko su glupavi i koliko vas nerviraju, a i dalje ste ludi za njima, onda ste verovatno zaista zaljubljeni", započeo je Džef video.

Budite oprezni u ljubavi.
Freepik/ lookstudio 

Bez žurbe

"Verovatno ste poput muve bez glave jer ste preplavljeni osećanjem ljubavi i blaženstva. I iskreno, mnogo sam srećan zbog vas. Verovatno želite što više vremena da provodite zajedno. Ali, učinite sebi uslugu i pokušajte da usporite malo. Pokušajte da se viđate dva do tri puta nedeljno, nemojte svaki dan. I maksimalno se potrudite da se ne dopisujete svaki dan. Usporite, uživajte u zajedničkim trenucima. Uživajte u osećaju iščekivanja i radoznalosti. Ponekad, kada ste razdvojeni, možda ćete osetiti blagu anksioznost, ali okrenite taj osećaj i postarajte se da to bude uzbuđenje", rekao je i dodao:

"To je jednostavna promena koju treba napraviti. Ako idete grlom u jagode u novoj vezi, vrlo verovatno ćete napraviti odluke koje nemaju smisla na duge staze, jer ne razmišljate racionalno. Znamo da je teško. Ali potrudite se da usporite. Mnoge veze startuju vrlo strastveno i nabijeno emocijama, ali kao takve imaju tendenciju da pregore ako provodite svaki slobodan trenutak jedno sa drugim."

par ne treba da stalno bude zajedno.
Freepik/ DCStudio 

Bez velikih odluka

"Sa ovim se redovno susrećem. Mislite da ste zaljubljeni i da je to vaša srodna duša. I odlučite da se uselite zajedno, napustite školu ili pratite turneju njihovog benda. Molim vas – bez velikih odluka na početku. Osećate da je to sjajna ideja, ali ne znate da li će to da radi ili ne, dok ih zaista ne upoznate. Čak i ako osoba traži od vas da načinite neki ogroman korak, to bi trebalo da vam bude znak upozorenja. Živite svoj život i vidite kako će se osoba uklapati u sve to. Možete praviti velike korake kasnije u vezi, nakon što se bolje upoznate i budete zajedno bar godinu dana."

Džef je priznao je da je bio prilično iznenađen što je video da je dobio toliku pažnju. Ali onda je shvatio da „ima smisla zašto je toliko popularan. Ljudi žele da znaju šta treba da urade da bi stvorili zdrave odnose. "Mislim da je to prilično univerzalan osećaj", rekao je.

Nikada ne donosite nagle odluke.
Shutterstock 

Prvi savet koji je terapeut dao svojoj publici bio je da vide i priznaju iritirajuće navike svog partnera. A šta da radite kada vam je zaista teško da se nosite sa njima? Džef otkriva da je prvo najbolje istupiti i reći istinu o tome šta vas muči i zamoliti partnera da prestane. Takođe je dodao: "Pokušajte da se ne fokusirate na to. Namerno pokušajte da se oslobodite ljutnje kada se tako ponašaju. Imate moć da promenite svoj odnos prema toj dosadnoj navici. Ako vaš partner ne može da prestane sa tim, onda možete pokušati da nađete mir i prihvatite stanje. A ako ste vešti u kontroli, pokušajte naviku da pretvorite u simpatičnu ili slatku u svojoj glavi. To je deo identiteta vašeg partnera i ako ćete da budete zajedno onda morate da nađete način da to tolerišete."

Bonus video:

"I DALJE VOLIM SVE BIVŠE MOMKE, VIDIŠ DA SAM LUDA!" Milena Ćeranić iskreno o nekadašnjim ljubavima! JEDNA STVAR JE NAJVIŠE BOLI kurir televizija