Ako nas pitate, leto je već tu, a sa njim i sezona sočnih zrelih breskvi! Ovo ukusno voće idealno je za letnje deserte, bilo da ih jedete sveže ili u ukusnoj torti. S obzirom da visoke temperature često svode upotrebu rerne na minimum, odlučili smo da probamo ovaj jednostavan i osvežavajući recept za čizkejk od breskve bez pečenja, i u najmanju ruku, bili smo potpuno oduševljeni!
Ovaj genijalni desert savršeno kombinuje kremasti sloj sa ukusom vanile i osvežavajućim ukusom breskve, a gotov je za tren oka. Uopšteno govoreći, kada želite da iznenadite porodicu i prijatelje nečim posebnim, ali jednostavnim za pripremu, cheesecake bez pečenja je idealno rešenje. Brz i lak za pripremu, ovaj desert je odličan izbor za tople dane i trenutke kada poželite nešto slatko, a da ne morate mnogo vremena da provodite u kuhinji, a najbolje pored rerne. Zato, iskoristite sezonu breskvi i pripremite ovaj fantastični letnji desert koji će vas osvojiti na prvi zalogaj!
Sastojci:
- 200 g keksa
- 100 g rastopljenog putera
- 400 g krem sira
- 200 ml pavlake za šlag
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 kašike limunovog soka
- 5-6 breskvi, očišćenih i isečenih na tanke kriške
- 1 vrećica želatina u prahu
Priprema:
Podloga: Keks sameljite u sitne mrvice i pomešajte ih sa otopljenim puterom. Smesu ravnomerno utisnite u kalup za tortu (prečnika oko 20 cm) obložen papirom za pečenje i stavite u frižider na 30 minuta.
Krema: U velikoj činiji pomešajte krem sir, šećer u prahu, ekstrakt vanile i limunov sok dok ne postane glatka. U drugoj posudi umutite šlag dok ne dobijete čvrst šlag, pa ga lagano umešajte u smesu od krem sira. Na podlogu od keksa poređajte narezane breskve i prelijte kremom.
Preliv: Na tihoj vatri kuvajte narezane breskve i 50 g šećera dok breskve ne omekšaju i ne dobijete sirup. Želatin pripremiti prema uputstvu na pakovanju, umešati u smesu od breskve, ostaviti da se malo ohladi i preliti preko torte od sira.
Hlađenje: Čizkejk ostaviti u frižideru najmanje 4 sata. Prijatno!
Bonus video
Izvor: Fashion.hr/ Wanted A.N.