5 KOMADA NAMEŠTAJA KOJI IMA SVAKI FRANCUSKI DOM: Unesite pariski chic koji svaki prostor učini 10x modernijim

Želite dašak Pariza u svom domu? Evo kako da ga uredite u francuskom stilu!

printscreen/youtube/tamarakalinic

Stil Francuskinja najobožavaniji je na svetu. Međutim, njihov osećaj za modu ne odnosi se samo na oblačenje, već i na uređenje doma. Očarani smo elegancijom pariskih stanova! Evo nekoliko komada koji će uneti francuski stil u vaš dom:

Zlatno ogledalo

Bez obzira na oblik i veličinu, ogledala su neophodan deo svakog francuskog stana. Što više, to bolje, jer svetlost se reflektuje, stvarajući živopisnu atmosferu u vašem domu. Ako želite dah Versaja, izaberite ogledalo sa zlatnim ramom.

Umetnička dela

Pariz nije samo grad ljubavi, već i grad umetnosti. Retko ko napušta Pariz bez posete nekom od brojnih muzeja poput Louvra i Musée de l’Orangerie. Zato, umetnička dela ne smeju da izostanu ni u jednom francuskom stanu.

Knjige

Francuske žene gotovo da su izmislile pojam coffee-table books, tako da knjige koriste i kao dekorativne predmete. Složene na stolovima za kafu, poređane na komodama kreiraju posebno elegantnu & fashion estetiku.

pexels-muverrihhanim 

Stolice od ratana ili slame

Stolice od slame ili ratana ponovo su popularne širom sveta, ali za Francuskinje one nisu ništa novo. One odavno vole retro komade nameštaja, a ovaj - inspirisan pariskim kafićima, posebno.

Dugačka sofa

Ovaj komad nameštaja proslavio je francuski slikar Jacques-Louis David, koji je na platnu zauvek ovekovečio Julie Récamier kako leži na ovakvoj jednoj sofi.

 Bonus video

This browser does not support the video element.

Kako srediti garsonjeru od 24 kvadrata  TikTok/miksonhome

 Izvor: Wanted A.N.