3 PROTEINSKE PIZZE KOJE MOŽETE JESTI I AKO STE NA DIJETI: Bogate su zdravim sastojcima, a UKUSNIJE SU ČAK I OD PRAVE

Imamo recepte za proteinske pizze koje su toliko ukusne da smo zaboravili na tradicionalni recept

Sve više ljudi eliminiše ugljene hidrate iz svoje ishrane kako bi smršali ili održali željenu težinu. Ipak, nije se lako odreći nekih namirnica koje sadrže ugljene hidrate, a među njima su i omiljene pice. Na sreću, postoje i proteinske verzije pica, evo nekih od popularnijih.

Podloga za picu od jaja i sira

Ovo je jedna od najjednostavnijih proteinskih podloga za picu za koju su potrebne dve vrste sira, jaja, so i biber. Punjenje možete napraviti na bilo koji način.

Sastojci:

  • 150 g sira (bilo koje marke, važno je da je posni)
  • 25 g tvrdog ili polutvrdog sira po izboru
  • 2 jaja
  • so
  • biber
  • origano
  • bosiljak

Priprema: Pomešajte jaja i sireve i dodajte začine. Stavite papir za pečenje u rernu i pecite oko 30 minuta na 180 °C (rernu zagrejte pre pečenja). Kada je testo ispečeno, izvadite ga iz rerne i ostavite da se odmori. Zatim na picu stavite fil koji želite (paradajz, sir, pečurke, paprike, kukuruz, luk) i vratite u rernu i pecite na 220 °C još 15 minuta.

Podloga sa semenkama

Podlogu za ovu picu čine semenke, pa vas testo podseća na zdravu verziju krekera.

Sastojci:

  • 1 šolja susama
  • 1 šolja lanenog semena
  • 1 šolja suncokreta
  • 1/2 šolje jogurta
  • 1/2 šolje kokosovog ulja
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • prstohvat sode bikarbone

Priprema: Sve sastojke pomešati u blenderu, pa izliti testo u pleh. Peći na 170°C oko 20 minuta. Zatim na testo stavite fil koji želite i sve zajedno pecite još desetak minuta.

Podloga sa proteinskim prahom

Sastojci:

  • 1/4 šolje proteinskog praha bez mirisa
  • 1/4 šolje bezglutenskog brašna
  • 1/4 šolje pirinčanog brašna
  • 2 jaja
  • malo bademovog mleka (taman toliko da se testo pretvori u gustu, vlažnu smesu)

Priprema: Sve sastojke stavite u činiju i postepeno sipajte bademovo mleko dok ne dobijete testo. Testo stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko osam minuta na 180 stepeni C dok se podloga ne ispeče. Stavite sastojke po želji i vratite u rernu na još 10 do 12 minuta dok se sir ne otopi.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Pica pecivo  Instagram/bengikurtcebe

Izvor: Wanted V.P.